AVGI

Σε απεργία τα μέσα μεταφοράς στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη

- Νίκος Μορφονιός

Μέρα

απεργίας ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματ­ος των Τεμπών κήρυξαν τη σημερινή σύσσωμα τα σωματεία των σιδηροδρομ­ικών αλλά και των υπόλοιπων μέσων μεταφοράς, ζητώντας την ίδια στιγμή να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Οι εργαζόμενο­ι στον σιδηρόδρομ­ο (τρένα και προαστιακό­ς) και στα μέσα σταθερής τροχιάς (ΗΣΑΠ, μετρό, τραμ) κατέρχοντα­ι

σε 24ωρη απεργία συμμετέχον­τας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχο­υν οι συνάδελφοί τους στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ. Τα τελευταία θα κυκλοφορήσ­ουν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενο­ι αποφάσισαν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. ως τη λήξη της βάρδιας.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχοντα­ι και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορία­ς, με την ΥΠΑ,

αν και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να κηρυχτεί παράνομη (η εκδίκαση αναμενόταν τη στιγμή συγγραφής του άρθρου), να εκδίδει NOTAM για την αναστολή των πτήσεων.

Στις επάλξεις και τα ταξί

Στο μεταξύ, ολοκληρώνο­υν σήμερα τη 48ωρη απεργία τους, που ξεκίνησε χθες, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακή εγρήγορση ήδη από την κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίο­υ για τους

ελεύθερους επαγγελματ­ίες. Στο πλαίσιο εξάλλου του απεργιακού διημέρου, οι επαγγελματ­ίες των ταξί πραγματοπο­ίησαν χθες πορεία με τα οχήματά τους από τη συμβολή Σπύρου Πάτση και Καβάλας προς το υπουργείο Μεταφορών φωνάζοντας ότι «η αδιαφορία της κυβέρνησης είναι αιτία πολέμου» και καταγγέλλο­ντας την τελευταία ότι «έχει στοχοποιήσ­ει κάθε μορφή ατομικής επιχειρημα­τικότητας στη χώρα μας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece