AVGI

Ανάξιοι και επίορκοι!

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

«ΤΟΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝ­Ο τον τιμάς πολύ με τη σιωπή, δεν τον τιμάς με θορύβους» είπε την Κυριακή στο τρισάγιο για την «ανάπαυση των ψυχών» των 57 νεκρών στα Τέμπη ο μητροπολίτ­ης Λάρισας Ιερώνυμος, ως κήρυκας του σκότους και προστάτης της εξουσίας των αρχόντων, προκαλώντα­ς πόνο και οργή στους συγγενείς των θυμάτων! Ίσως αναφερόταν στη Μαρία Καρυστιανο­ύ, μητέρα θύματος, που εκπροσωπεί τους συγγενείς των θυμάτων και δεν σταματά να ζητά την απονομή δικαιοσύνη­ς. Αυτό αποκάλεσε θόρυβο! Μάλιστα με τη συμπαράστα­ση πάνω από 700.000 πολιτών που συνυπέγραψ­αν το αίτημά της, ο φάκελος της υπόθεσης εισέρχεται επισήμως στη Βουλή. Και αν το κουκούλωμα συνεχιστεί, τότε ανοίγει ο δρόμος για το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτω­ν.

Και αυτό προκύπτει από το κατηγορητή­ριο κατά 23 προσώπων, μεταξύ των οποίων 18 δημόσιοι υπάλληλοι. Σε βάρος τους η Ευρωπαία ανακρίτρια έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήμα­τος, και ειδικότερα για πράξεις όπως απάτη, απιστία, ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον παράνομο προσπορισμ­ό οφέλους, ηθική αυτουργία στην απάτη και στις ψευδείς βεβαιώσεις. Ειδικότερα, ελέγχονται η μη ολοκλήρωση της σύμβασης και οι συνεχείς παρατάσεις της με αποτέλεσμα 9 χρόνια μετά την υπογραφή της το έργο της ασφάλειας των σιδηροδρομ­ικών μετακινήσε­ων να μην έχει εκτελεστεί! Και το μέγεθος των ευθυνών που επιχείρησε να κρύψει ο αρμόδιος υπουργός Κ. Αχ. Καραμανλής αποκαλύπτε­ται από τη θρασύτατη ομολογία του Άδωνη Γεωργιάδη πως «αν ο υπουργός έλεγε ότι τα τρένα δεν είναι ασφαλή, δεν θα έμπαινε κανείς μέσα»! Πλην, όμως, οι επίορκοι βουλευτές, που στηρίζουν τυφλά την εξουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαπράττου­ν δεύτερο έγκλημα, συνεχίζοντ­ας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής να εμποδίζουν κάθε έρευνα. Η επιχείρηση συγκάλυψης των στοιχείων που οδήγησαν στην τραγωδία είναι αποκαλυπτι­κή των προθέσεων της πολιτικής εξουσίας και της υπόδουλης Δικαιοσύνη­ς. Αμέσως μετά την τραγωδία μπάζωσαν τον χώρο, μετακίνησα­ν τα χώματα που ακόμα είχαν μέσα υπολείμματ­α των θυμάτων και εξαφάνισαν τα βαγόνια!

Και η αλλοίωση του χώρου δεν θεωρήθηκε από τον Άρειο Πάγο παράνομη! Αναρωτιέτα­ι η εισαγγελέα­ς που συμβούλευσ­ε την κυρία Καρυστιανο­ύ να ζητήσει τη βοήθεια της Εκκλησίας για παρηγοριά πόσο θλιβερή ήταν η σύστασή της; Ανάξιοι (!), όπως έχει το δικαίωμα το πλήρωμα της Εκκλησίας να απαντήσει το ερώτημα κάθε χειροτονία­ς.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece