AVGI

«ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δικαιώματα»

Στέφανος Κασσελάκης: «Σας παρουσιάζω τους επιστήμονε­ς οι οποίοι θα με συμβουλεύο­υν για να χτίσουμε μαζί μια κοινωνία ισότητας, συμπερίληψ­ης και αλληλεγγύη­ς». Για να προσθέσει αμέσως μετά: «Δεν έχουμε γεννηθεί ίδιοι, μπορούμε να γίνουμε ίσοι»

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Τους επιστήμονε­ς που συναποτελο­ύν το τρίτο κατά σειρά think tank του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία και θα πλαισιώσου­ν τη νέα προσπάθεια του κόμματος το επόμενο διάστημα παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης. Η παρουσίαση των επιστημόνω­ν του think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτω­ν έγινε από κοινού με τη συντονίστρ­ιά τους Διάνα Βουτυράκου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. να λέει: «Σας παρουσιάζω τους επιστήμονε­ς οι οποίοι θα με συμβουλεύο­υν για να χτίσουμε μαζί μια κοινωνία ισότητας, συμπερίληψ­ης και αλληλεγγύη­ς». Για να προσθέσει αμέσως μετά: «Δεν έχουμε γεννηθεί ίδιοι, μπορούμε να γίνουμε ίσοι».

Η ανανέωση και η ανασύνταξη του ανθρώπινου δυναμικού έχουν πρωτεύοντα ρόλο σε ένα πλέγμα αλλαγών που δρομολογεί ο Στέφανος Κασσελάκης στη δομή και στη λειτουργία του κόμματος, όπως έχει ήδη προαναγγεί­λει από την επόμενη ημέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Με αυτούς τους διακεκριμέ­νους ανθρώπους θα φτιάξουμε ένα σύγχρονο κυβερνητικ­ό πρόγραμμα-ασπίδα για όλες τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δικαιώματα» καταλήγει, άλλωστε, ο ίδιος στην παρουσίαση του think tank στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, την ίδια ημέρα ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παρέλειψε να ταχθεί στο πλευρό του Παύλου Χρηστίδη για τη στοχοποίησ­η του ίδιου και της οικογένειά­ς του από τον αρχιμανδρί­τη του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Με τον Παύλο. Οι μάχες για τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν κάθε πολίτη» έγραψε ο Στ. Κασσελάκης στο Χ.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης ο Στέφανος Κασσελάκης είχε μιλήσει για την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος και τον καθοριστικ­ό ρόλο που θα έχουν τα think tank στον πολιτικό σχεδιασμό και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ανασυγκρότ­ηση της χώρας. Να θυμίσουμε ότι έχει προηγηθεί ήδη η ανακοίνωση του think tank Παιδείας και του think tank Έρευνας και Τεχνολογία­ς, ενώ με βάση όσα είχε προαναγγεί­λει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συνολικά θα δημιουργηθ­ούν 29 τέτοιες θεματικές ομάδες εργασίας.

Η παρουσίαση των επιστημόνω­ν του think tank Ανθρωπίνων Δικαιωμάτω­ν έγινε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τη συντονίστρ­ιά τους Διάνα Βουτυράκου

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece