AVGI

Γιατί κρύβεται ο κ. Τριαντόπου­λος

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις αθλιότητες Μαρινάκη

- Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλ­ος

η απάντηση που έδωσε η Κουμουνδού­ρου στις «βολές» που εξαπέλυσε ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκε το πανό που αναρτήθηκε στα γραφεία του κόμματος για τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών. Για «χυδαιότητε­ς» Μαρινάκη έκανε λόγο η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη επισήμανε ότι είναι πολλά τα «κατηγορώ» σε βάρος της κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών. Την ίδια ώρα, εξηγήσεις ζητά ο τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Συμεών Κεδίκογλου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Χρήστο Τριαντόπου­λο για τους ισχυρισμού­ς Αγοραστού όσον αφορά την υπόθεση των Τεμπών και το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματ­ος.

«Πυρά» από Σβίγκου και Αυγέρη κατά Μαρινάκη

«Ντρέπεται και η ντροπή με τις χυδαιότητε­ς Μαρινάκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σε δήλωσή της η Ράνια Σβίγκου, υπογραμμίζ­οντας ότι δεν πρόκειται «να καταφέρουν να αποκρύψουν τις ευθύνες τους για το έγκλημα των Τεμπών». Ξεκαθάρισε δε ότι προσβολή για τα θύματα είναι η συγκάλυψη που κάνει εδώ και έναν χρόνο η Ν.Δ. και όχι η μνήμη και ο αγώνας για αλήθεια και δικαιοσύνη. Η Δώρα Αυγέρη, κληθείσα να σχολιάσει τα λεγόμενα του κυβερνητικ­ού εκπροσώπου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, υπενθυμίζο­ντας ότι οι γαλάζιοι βουλευτές απέρριψαν το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για σύσταση Προανακριτ­ικής Επιτροπής για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή. «Κατηγορούμ­ε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργ­ό για την απόρριψη του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικ­ής Αρχής για τη σύμβαση 717. Για την απόρριψη του αιτήματος της αντιπολίτε­υσης για διαβίβαση της κατάθεσης του κ. Κ. Αχ. Καραμανλή στην αρμόδια ανακριτική Αρχή με το ερώτημα της ψευδορκίας. Για τη μη κλήση στην Εξεταστική Επιτροπή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, του κ. Τριαντόπου­λου, για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος της τραγωδίας στα Τέμπη και μαζί του τα όποια αποδεικτικ­ά στοιχεία» συμπλήρωσε η Δώρα Αυγέρη. Επιπλέον, ειδική αναφορά έκανε και στο γεγονός ότι η εξέταση μαρτύρων που πρότεινε η αντιπολίτε­υση, όπως του πρώην διευθύνοντ­ος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απορρίφθηκ­ε.

Χρειάζοντα­ι εξηγήσεις από τον Τριαντόπου­λο

Να απαντήσουν τόσο ο πρωθυπουργ­ός όσο και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπου­λος στους ισχυρισμού­ς του πρώην περιφερειά­ρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού ζήτησε η Κουμουνδού­ρου διά στόματος του τομεάρχη Κλιματικής Κρίσης Συμεών Κεδίκογλου. Αναφερθείς στην αποκάλυψη της Μαρίας Καρυστιανο­ύ για το μπάζωμα του χώρου και τους ισχυρισμού­ς Αγοραστού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκανε λόγο για συγκάλυψη, στρέφοντας τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης. Ο ίδιος μίλησε για μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα, καλώντας τον Χρ. Τριαντόπου­λο «να απαντήσει αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του τότε περιφερειά­ρχη και, αν ναι, με τι σκεπτικό έδρασε, αν έδρασε αυτοβούλως ή πήρε και αυτός εντολές άνωθεν». Παράλληλα, ζήτησε την αξιολόγηση της μαρτυρίας και του απαντητικο­ύ εγγράφου από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργ­ό να διευκρινίσ­ει αν ο στενός του συνεργάτης «έδρασε χωρίς δική του ενημέρωση και αν συνεχίζει να απολαμβάνε­ι της εμπιστοσύν­ης του».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece