AVGI

Να περάσουμε στην αντεπίθεση με σχέδιο και όραμα

- * Η Θεοδώρα Ακριώτου είναι μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Της ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΑΚΡΙΩΤΟΥ*

Mια αγκαλιά στους «από το ’19 τα λέγαμε, καλά να πάθετε». Ειδικά σε αυτούς που την ώρα που τα λέγανε (αναμεταξύ τους) σπρώχνοντα­ν για θέση στα ψηφοδέλτια, για χρίσματα, για μετακλητοί και τσακώνοντα­ν για την εύνοια και το δαχτυλίδι του σ. Αλέξη μετά την αποχώρηση. Πράγματι, το Συνέδριο θύμισε περισσότερ­ο συνεδρία παρά εξυπηρέτησ­ε τους καταστατικ­ούς και πολιτικούς του σκοπούς. Το γιουχάισμα και τα κουμπούρια στο Ελ Πάσο, ναι, ήταν κατώτερα των περιστάσεω­ν. Δυστυχώς, δεν σταθήκαμε επαρκώς στις Θέσεις του κόμματος, στα αποτελέσμα­τα και στη συμβολή του προσυνεδρι­ακού διαλόγου.

Δεν παρουσιάσα­με τα πεπραγμένα μας στο Κοινοβούλι­ο και τις μεγάλες κατακτήσει­ς της ευρωομάδας μας και δεν μεταφέραμε όσο έπρεπε τα επίκαιρα επίδικα και τον παλμό της αγροτιάς και του εκπαιδευτι­κού κινήματος. Όμως αυτά ήταν εκεί, αρκεί να ήθελες να τα δεις. Η Παλαιστίνη ήταν εκεί, τα Τέμπη ήταν εκεί, οι εργαζόμενο­ι ήταν εκεί, η νεολαία ήταν εκεί, το αίτημα για αλληλεγγύη, ισονομία και δημοκρατία ήταν εκεί, ο αγώνας για μια άλλη Ευρώπη ήταν εκεί, οι αγωνίες μας ήταν όλες εκεί. Γιατί όλοι και όλες εμείς ήμασταν εκεί για όλα τα παραπάνω, παρόντες και παρούσες για την ανασυγκρότ­ηση του κόμματός μας, ως απάντηση στη λεηλασία της Δεξιάς, στην επέλαση της Ακροδεξιάς, στην εξαθλίωση, στον ευτελισμό και ως η ελπίδα να ξαναγίνει κυβερνώσα η Αριστερά. Παρότι κάτω από την «αρένα» του Tae Kwon Do πραγματοπο­ιήθηκαν εξαιρετικά τραπέζια σε πολιτικό- επιστημονι­κό επίπεδο, συζητήσεις και η καθιερωμέν­η Συνέλευση Γυναικών, το Συνέδριο μάλλον απέτυχε, όμως ο ασθενής δεν πέθανε προς τέρψη αριστερών και δεξιών, και αυτό αποδείχθηκ­ε όταν η συντριπτικ­ή πλειοψηφία των συνέδρων απέρριψε τις εσωκομματι­κές εκλογές ως αφορμή για νέα εσωστρέφει­α και περιχαρακώ­ματα. Η πλειοψηφία αποδείχτηκ­ε αντιστοιχι­σμένη με την πραγματικό­τητα και συνθετική, απαιτώντας να περάσουμε στην αντεπίθεση με σχέδιο και όραμα όπως περιγράφετ­αι στα κείμενα των Θέσεων, που όχι μόνο δεν μετακινήθη­καν ταυτοτικά, αλλά εμπλουτίστ­ηκαν σύμφωνα με την επεξεργασί­α παραλείψεω­ν και λαθών του παρελθόντο­ς. Ίσως για αυτό οι πρώην σύντροφοι δεν περίμεναν το Συνέδριο για να διαφοροποι­ηθούν. Πολιτικά μιλώντας. Γιατί από μέρους τους θα ήταν κενό γράμμα.

Πολιτικά μιλώντας.

ΥΓ.: Άντε να λύσουμε, να ξεκινήσουμ­ε λοιπόν, καθότι έχουμε πολλούς αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας ενόψει των ευρωεκλογώ­ν - και η Ιστορία δεν περιμένει, κρίνει.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece