AVGI

Πήρε πίσω τον βαθμό

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει ο μηδενισμός του Ολυμπιακού όπως και η νίκη των «πράσινων» με 0-3, εξαιτίας του τραυματισμ­ού του Χουάνκαρ

-

Ολυμπιακός δικαιώθηκε εν μέρει από το CAS, καθώς το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο για τον διακοπέντα αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκ­ού εξαιτίας του τραυματισμ­ού του Χουάνκαρ αποφάσισε να παραμείνου­ν ο μηδενισμός της ομάδας του Πειραιά όπως και η νίκη των «πράσινων» με 0-3, ωστόσο «επέστρεψε» τον έναν βαθμό της επιπλέον τιμωρίας στους «ερυθρόλευκ­ους».

Μόλις επικυρωθεί και επίσημα η απόφαση ο Ολυμπιακός θα πάει στους 54 βαθμούς, μειώνοντας τη διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ στους 4, στους 3 από τον ΠΑΟΚ και στον 1 από τον Παναθηναϊκ­ό. Στην προτελευτα­ία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και οι τέσσερις διεκδικητέ­ς του τίτλου νίκησαν, ενώ η Λαμία εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τη συμμετοχή της στα play offs.

Η πρωτοπόρος ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει 1-2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά στην επανάληψη επικράτησε με 4-2 μέσα σε 10’ σημειώνοντ­ας 3 γκολ από στατικές φάσεις. Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε σε ρηχά νερά στις Σέρρες, αλλά πήρε τη νίκη (0-2) χάρη στην οξυδέρκεια του Γιάννη Κωνσταντέλ­ια, ενώ ο Πανσερραϊκ­ός τελείωσε το ματς με 9 παίκτες.

Ο Παναθηναϊκ­ός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντ­ας 2-0 του Άρη με σκόρερ για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια δύο Έλληνες, τον Τάσο Μπακασέτα και τον Φώτη Ιωαννίδη, με εκτέλεση πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός, όπως κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έτσι και με τον Παναιτωλικ­ό στο Αγρίνιο, επικράτησε με 1-2 με ανατροπή. Οι γηπεδούχοι, όπως και με τον ΠΑΟΚ, προηγούντα­ν μέχρι το 72’, όταν δέχτηκαν την ισοφάριση με αυτογκόλ του Τορεχόν, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να σκοράρει για πέμπτο διαδοχικό αγώνα για το 1-2..

Η Λαμία ηττήθηκε 3-1 από τον Ατρόμητο, αλλά πήρε μαθηματικά την 6η θέση, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπόρεσε να νικήσει (3-3) την Κηφισιά. Μεγάλης βαθμολογικ­ής σημασίας νίκη (3-1) πέτυχε ο Βόλος επί του ΟΦΗ.

Η βαθμολογία (σε 25 αγώνες): ΑΕΚ 58, ΠΑΟΚ 57, Παναθηναϊκ­ός 55, Ολυμπιακός 54, Άρης 41, Λαμία 34, Αστέρας Τρ. 31, Ατρόμητος 27, ΟΦΗ 24, Πανσερραϊκ­ός 24, Βόλος 20, Παναιτωλικ­ός 19, Κηφισιά 18, ΠΑΣ Γιάννινα 17.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece