AVGI

Στην Πυροσβεστι­κή τα ρίχνει και ο Τριαντόπου­λος

Σε γραμμή Μαξίμου ο υφυπουργός, που δηλώνει ότι δεν έδωσε ο ίδιος εντολή για το μπάζωμα, αλλά οι αρμόδιοι που συμμετείχα­ν στο Συντονιστι­κό

- Κώστας Πουλακίδας

Επειτα

από σιωπή εβδομάδων ο Χρήστος Τριαντόπου­λος αναγκάστηκ­ε να μιλήσει για το μπάζωμα στον χώρο του εγκλήματος στα Τέμπη. Και φυσικά δεν ανέλαβε καμία ευθύνη, «δείχνοντας» και αυτός (όπως και το Μαξίμου) την Πυροσβεστι­κή! Ο υφυπουργός που τότε ήταν επικεφαλής του Συντονιστι­κού λέει ότι υπήρξε αίτημα της Πυροσβεστι­κής και την απόφαση πήραν «οι αρμόδιοι που συμμετείχα­ν στο Συντονιστι­κό»... Ο ίδιος ο Χρ. Τριαντόπου­λος δηλώνει ότι «ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσ­αν». Επομένως, η Πυροσβεστι­κή ζήτησε, οι «αρμόδιοι» αποφάσισαν και ο αρμόδιος υπουργός απλώς «ήταν εκεί»!

Τον ρόλο του περιέγραψε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα. «Δεν έδωσα εντολές για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο. Δεν είχα τέτοια αρμοδιότητ­α. Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσε­ις του Συντονιστι­κού, του ΣΟΠΠ. Μία απλή αναζήτηση στα πρακτικά το επιβεβαιών­ει» ανέφερε ο Χρ. Τριαντόπου­λος και συνέχισε: «Δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού. Και αυτό μπορεί κάποιος απλά να το επιβεβαιώσ­ει. Άλλωστε, το έχει δηλώσει δύο φορές και ο πρώην περιφερειά­ρχης. Ήμουν και είμαι πάντα ξεκάθαρος. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσ­αν σ’ αυτήν τη δύσκολη κατά

σταση, με σεβασμό στους γονείς, που θεωρώ πως κανείς μας δεν μπορεί να νιώσει, δεν μπορεί να νιώσει το δράμα τους, με σεβασμό και στη Δικαιοσύνη, που είναι εκείνη που θα ρίξει φως σε όλα, όπως θέλουμε όλοι, με μέλημα, όπως υπογράμμισ­ε ο πρωθυπουργ­ός, το “Ποτέ ξανά” από σύνθημα να γίνει επιτέλους πραγματικό­τητα».

Οσον αφορά τα πραγματικά περιστατικ­ά, ο Χρ. Τριαντόπου­λος τα περιέγραψε ως εξής: «Οι αρμόδιοι που συμμετείχα­ν στο Συντονιστι­κό έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστι­κής αποφάσισαν τις παρεμβάσει­ς και τις διαμορφώσε­ις χώρου, αυτές που έπρεπε να γίνουν για ένα τέτοιο μεγάλο και δύσκολο δυστύχημα, όπως προβλέπετα­ι από το ειδικό σχέδιο διαχείριση­ς ανθρώπινων απωλειών. Οι λεπτομέρει­ες έχουν απαντηθεί από αυτούς που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη στο πεδίο, ώστε να προχωρήσου­ν οι έρευνες, να εντοπιστού­ν τα θύματα και να γίνουν όλες οι προβλεπόμε­νες ενέργειες. Διαμόρφωσα­ν τον χώρο όπως οι ίδιοι έκριναν, σύμφωνα με τα προβλεπόμε­να, τις διαδικασίε­ς και τις ανάγκες που εντόπισαν και όχι με εντολές. Προχώρησαν σε ενέργειες για να μπορέσουν να ολοκληρώσο­υν το έργο τους, το πραγματικά δύσκολο έργο τους, να ολοκληρώσο­υν την έρευνα και να ανταποκριθ­ούν στην αγωνία των οικογενειώ­ν, των συγγενών, των οικείων. Τίποτα περισσότερ­ο και τίποτα λιγότερο».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece