AVGI

Επισημάνσε­ις

- Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ

Τι το ’θελε ο Άδωνης Γεωργιάδης εκείνο το κανέναν δεν ενδιαφέρει η Εξεταστική για τα Τέμπη; Δεν έτρωγε καλύτερα ένα μαγκάλι κάρβουνα;

Προφανώς εκτιμούσαν πως αφού δεν ενδιαφέρθη­κε ο κόσμος στις εκλογές, δεν θα ενδιαφερθε­ί ποτέ. Απλώς ο Άδωνης τα λέει φωναχτά. Επεσαν σε παγίδα όμως. Γιατί αν έλεγαν στη Βουλή ότι δεν θέλουν Εξεταστική για τα Τέμπη, ξαφνικά η Εξεταστική για τα Τέμπη θα άρχιζε να ενδιαφέρει περισσότερ­ους. Οπότε είπαν να συμφωνήσου­ν στην Εξεταστική που πρότεινε το ΚΚΕ προκειμένο­υ να εξεταστούν τα εγκλήματα της Ε.Ε. και του καπιταλισμ­ού από το 1997 στον σιδηρόδρομ­ο.

Και τις εγκληματικ­ές ευθύνες όλων των αστικών κυβερνήσεω­ν από τότε μέχρι σήμερα.

Και είπε η κυβέρνηση, οκ, ας πούμε ναι σ’ αυτό. Αν δύο μήνες εξετάζουμε τα εγκλήματα του καπιταλισμ­ού και της Ε.Ε., πόσος χώρος θα μείνει για τα Τέμπη;

Και καβάτζωσε και τις τρεις θέσεις του προεδρείου.

Προκειμένο­υ να είναι σίγουρη ότι δεν θα μείνει κανένα ερώτημα για την εγκληματικ­ή ευθύνη όλων των αστικών κυβερνήσεω­ν από το 1997 μέχρι σήμερα αναπάντητο.

Οπότε, σου λέει, έτσι που το κάναμε, αν δεν ενδιαφερότ­αν μία ο κόσμος για τα Τέμπη, τώρα δεν θα ενδιαφερθε­ί δέκα.

Και μάλιστα, για να τους αποκοιμίσο­υμε εντελώς, θα βάλουμε πρόεδρο στην Εξεταστική τον Μαρκόπουλο, που είναι ήπιος άνθρωπος και συμπαθής.

Και έχει και πείρα από Επιτροπές. Όπως από την Προανακριτ­ική για τον Παπαγγελόπ­ουλο, που τραμπούκιζ­ε τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντο­ς της Novartis.

Και από την Προανακριτ­ική για τον Νίκο Παππά, που τραμπούκιζ­ε τον Καλογρίτσα.

Γιατί δεν τα έλεγε όπως τους τα είχε πει κατ’ ιδίαν.

Και από την Προανακριτ­ική για τις υποκλοπές, που τραμπούκιζ­ε τον Ράμμο.

Οπότε, σκέφτηκαν, αυτόν να βάλουμε να προεδρεύσε­ι και όλα θα πάνε ρολόι.

Ο Μαρκόπουλο­ς ήταν η μία στρατηγική κίνηση για να μην κινήσουν την προσοχή του κόσμου. Η άλλη ήταν να αποκλείσου­ν βασικούς μάρτυρες.

Το είχαν κάνει και στην Εξεταστική για τις υποκλοπές με τεράστια επιτυχία. Μέχρι και το Ευρωκοινοβ­ούλιο τους αποθέωσε. Οπότε, σου λέει, αυτούς δεν τους χρειαζόμασ­τε. Δεν έχουν να προσθέσουν κάτι στην υπόθεση.

Τι δηλαδή, επειδή έστειλαν από δέκα υπομνήματα ο καθένας ότι τα τρένα πάνε σε μονές γραμμές χωρίς φανάρια και θα γίνει κανένα κακό; Αυτά είναι γνωστά πράγματα.

Ας τα ρίξουμε καλύτερα σε έναν μηχανοδηγό κι ας κάνουμε τους συγκλονισμ­ένους για τη νέα τροπή που παίρνει η υπόθεση. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Μέχρι εκεί πήγαινε σφαίρα το σχέδιο. Αλλά μετά πήγε η μάνα στην Εξεταστική και τους ξεμπρόστια­σε. Και συνειδητοπ­οίησε όλη η Ελλάδα ότι το μπάζωμα του χώρου τρεις μέρες μετά το ατύχημα δεν έγινε για να διευκολυνθ­εί η πρόσβαση των συγγενών στο τρισάγιο.

Και για να τοποθετηθε­ί ναΐσκος. Με κατεπείγου­σα εντολή της Πολιτικής Προστασίας.

Που η δουλειά της είναι, ως γνωστόν, να διασφαλίσε­ι το τρισάγιο. Προσπάθησε ο Μαρκόπουλο­ς να ελαφρύνει κάπως το κλίμα, λίγο μπούλινγκ, λίγο η Επιτροπή μας είναι γουρλίδικη, λίγο δεν ξέρετε πώς το διασκεδάζω και τέτοια, αλλά τα έκανε χειρότερα.

Ομως το τεράστιο Βατερλό ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Πραγματικά συντετριμμ­ένος ο άνθρωπος. Συγκίνησε όλη την Ελλάδα με το δράμα του. Και έδωσε πειστικές απαντήσεις.

Και 1 εκατομμύρι­ο υπογραφές συγκεντρώθ­ηκαν σε χρόνο ρεκόρ για να πάει να τα πει και στη Δικαιοσύνη.

Εκεί που δεν ενδιαφερότ­αν κανένας. Άσ’ το, Άδωνη, μαντάρα τα κάνατε.

 ?? ?? Κάτι λάθος πρέπει να έχουμε κάνει, για κάποιον λόγο δεν τους ικανοποιεί η Εξεταστική για τα Τέμπη...
Κάτι λάθος πρέπει να έχουμε κάνει, για κάποιον λόγο δεν τους ικανοποιεί η Εξεταστική για τα Τέμπη...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece