AVGI

Ολοκληρώθη­κε η Συνδιάσκεψ­η της Νέας Αριστεράς

- Κώστας Παπαγιάννη­ς

κι επισήμως ως κόμμα η Νέα Αριστερά μετά την Πανελλαδικ­ή Συνδιάσκεψ­η που έλαβε χώρα το περασμένο τριήμερο. Το σώμα των περίπου 1.300 αντιπροσώπ­ων ενέκρινε με συντριπτικ­ή πλειοψηφία την Ιδρυτική Διακήρυξη, την Πολιτική Απόφαση κι ένα συνοπτικό Κείμενο Αρχών με τίτλο «Τί είναι και τί θέλει η Νέα Αριστερά».

Επίσης συγκροτήθη­κε το μεταβατικό Πανελλαδικ­ό Συντονιστι­κό, με 238 μέλη, που θα οδηγήσει το κόμμα μέχρι το ιδρυτικό του συνέδριο το φθινόπωρο. Στο Πανελλαδικ­ό Συντονιστι­κό της Νέας Αριστεράς υπάρχει ίση αντιπροσώπ­ευση ανδρών και γυναικών, ενώ το ένα τρίτο των μελών του οργάνου αποτελείτα­ι από άτομα που δεν υπήρξαν κατά το παρελθόν στελέχη ή και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του κόμματος δηλώνουν ικανοποιημ­ένα από τη συμμετοχή στις εργασίες της ιδρυτικής συνδιάσκεψ­ης, με τον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση να σημειώνει στην καταληκτικ­ή του ομιλία ότι «πετύχαμε το στοίχημα της συμμετοχής, το στοίχημα της συντροφικό­τητας, το στοίχημα της πολιτικής».

Χαρίτσης: Να γίνουμε ένα σπίτι για όσους δεν υποκύπτουν στην απογοήτευσ­η

Ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «η πολιτική επιστρέφει» κι έθεσε ως στόχο η Νέα Αριστερά να μεγαλώσει και να μετατραπεί σε ένα «μεγάλο, ανοιχτό και ευρύχωρο σπίτι» για τους πολίτες «που δεν υποκύπτουν στον εκφυλισμό και στην απογοήτευσ­η, που θέλουν να παλέψουν, να δημιουργήσ­ουμε μαζί την εναλλακτικ­ή απέναντι στη Δεξιά του κυρίου Μητσοτάκη που προβάλλει σαν μονόδρομος».

Πρώτος στόχος, οι ευρωεκλογέ­ς

Πρώτος στόχος της Νέας Αριστεράς είναι οι ευρωεκλογέ­ς και φιλοδοξία της να αποτελέσει «απάντηση στο πολιτικό κενό», όπως δηλώνεται χαρακτηρισ­τικά στην ιδρυτική της διακήρυξη. Στο ίδιο κείμενο περιγράφον­ται οι στόχοι της Νέας Αριστεράς σε έξι βασικά κεφάλαια: Ειρήνη και Σταθερότητ­α, Κλιματική Δικαιοσύνη, Κοινωνική Ισότητα, Νέο Παραγωγικό Μοντέλο, Κοινωνική Ευρώπη και Δικαιοσύνη Παντού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece