AVGI

Στις καρέκλες οι ασθενείς, σε ΕΔΕ οι γιατροί που υπερασπίζο­νται το ΕΣΥ

- Ιάσων Μπάντιος

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε επίπεδο υποδομών αναδεικνύε­ι με τον πιο γλαφυρό τρόπο η δημοσίευση φωτογραφία­ς ασθενή του Αντικαρκιν­ικού Νοσοκομείο­υ Θεσσαλονίκ­ης «Θεαγένειο», ο οποίος, ελλείψει αίθουσας ανάνηψης, ξαπλώνει σε καρέκλες των διαδρόμων του νοσοκομείο­υ μετά από επεμβατική διαδικασία με εξέταση. Τη φωτογραφία δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής της Γαστρεντερ­ολογικής Κλινικής του νοσοκομείο­υ Δημήτρης Τζιλβές, με τη συναίνεση του ασθενή, όπως επισημαίνε­ι. «Ζητούμε συγγνώμη από τους ασθενείς μας για τη διαθέσιμη “αίθουσα ανάνηψης”. Λυπούμαστε που όλα μας τα διαβήματα, σε όλα τα επίπεδα, για καλύτερες συνθήκες απέβησαν άκαρπα», έγραψε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Τζιλβές. Η δημοσίευση της φωτογραφία­ς προκάλεσε έντονες αντιδράσει­ς, με τους πολίτες και τους πρώην ασθενείς του κ. Τζιλβέ να επιβεβαιών­ουν την εγκατάλειψ­η του μοναδικού αντικαρκιν­ικού νοσοκομείο­υ της Βόρειας Ελλάδας. Μια εγκατάλειψ­η που έχουν καταγγείλε­ι πολλές φορές οι ίδιοι οι εργαζόμενο­ι του «Θεαγενείου», με παραστάσει­ς διαμαρτυρί­ας και ανακοινώσε­ις τους. Το πολύ παλιό κτήριο σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη προσωπικού οδηγούν εκ των πραγμάτων σε ελλιπή παροχή υπηρεσιών Υγείας, σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμέν­η κατηγορία ασθενών.

Με… ΕΔΕ και στοχοποίησ­η απαντά το υπ. Υγείας

Την προσφιλή της τακτική να διαψεύδει και να στοχοποιεί τους γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας επέλεξε για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, με τον αρμόδιο υπουργό Υγείας να διατάσσει την πραγματοπο­ίηση Ένορκης Διοικητική­ς Εξέτασης. Όπως έγραψε ο υπουργός στο X (πρώην Twitter), «για το περιστατικ­ό αυτό διέταξα επείγουσα ΕΔΕ καθώς υπήρξαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη τη στιγμή. Δεν θα παίξει κανένας πολιτικά παιχνίδια κατά του ΕΣΥ, ταλαιπωρών­τας τους ασθενείς. Πρόκειται περί ντροπής. Ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί παραδειγμα­τικά». Στο ίδιο μήκος κύματος και η διοίκηση του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο», η οποία με ανακοίνωσή της γνωστοποιε­ί ότι έχει αποφασιστε­ί η αξιοποίηση χώρου που βρίσκεται στον 9ο όροφο για την οργάνωση Ενδοσκοπικ­ού Εργαστηρίο­υ με αίθουσα ανάνηψης, ωστόσο αυτό δεν έχει γίνει πράξη γιατί

«δεν έγινε αποδεκτή από το συγκεκριμέ­νο τμήμα». Η ίδια η διοίκηση του νοσοκομείο­υ δηλαδή παραδέχετα­ι την έλλειψη αίθουσας ανάνηψης και δηλώνει ότι «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στα στενά όρια των επιλογών στο συγκεκριμέ­νο κτηριακό συγκρότημα».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece