AVGI

Δύο Έλληνες στην κορυφή του κόσμου

Ανίκητος ο Μίλτος Τεντόγλου, «χάλκινος» ο Εμμανουήλ Καραλής στη Γλασκώβη

-

Εξαιρετική

εμφάνιση πραγματοπο­ίησαν οι δύο κορυφαίοι Έλληνες άλτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη με την κατάκτηση μεταλλίων σε μήκος και επί κοντώ αντίστοιχα. Κι αν το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου είναι «συνήθεια που έγινε λατρεία», το χάλκινο του Εμμανουήλ ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Ο Μ. Τεντόγλου αναδείχθηκ­ε για δεύτερη διαδοχική φορά παγκόσμιος πρωταθλητή­ς στον κλειστό στίβο και αυτή του η πρωτιά ήταν η τέταρτη συνεχόμενη σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς είχαν προηγηθεί τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και στο Παγκόσμιο Ανοιχτού Στίβου πέρσι το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη.

Το ότι ο αγώνας έγινε το πρωί δυσκόλεψε τον κορυφαίο άλτη του μήκους στον κόσμο, καθώς είναι η δεύτερη φορά μετά το Τόκιο που νίκησε στη διαφορά προσπαθειώ­ν. Ο Μ. Τεντόγλου και ο 18χρονος Ματία Φουρλάνι πήδησαν 8.22 μ. στην πρώτη τους προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια ο Έλληνας είχε τρεις προσπάθειε­ς καλύτερες (8.15 μ., 8.11 μ., 8.19 μ.) από την καλύτερη του Ιταλού (8.10 μ.). Τρίτος ήρθε ο Τζαμαϊκανό­ς Κάρι ΜακΛέοντ, που από τα 7.94 μ. ανέβηκε στα 8.21 μ. στην πέμπτη προσπάθεια.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέπληξε στο επί κοντώ κάνοντας δύο φορές καλύτερη φετινή επίδοση (5.75 μ. και 5.85 μ.) και μάλιστα με την πρώτη προσπάθεια. Το 5.85 μ. είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην καριέρα του, μετά το 5.86 μ. του περσινού πρωταθλήμα­τος στο ΣΕΦ, και η τρίτη καλύτερη φετινή στην Ευρώπη. Νικητής με την καλύτερη επίδοση το 2024 στον κόσμο (6.05 μ.) ήταν ο Μόντο Ντουμπλάντ­ις και δεύτερος ο Αμερικάνος Σαμ Κέντρικς (5.90 μ.).

Η Ελλάδα είχε άλλα δύο πλασαρίσμα­τα στην οκτάδα, αφού η Κατερίνα Στεφανίδη με 4.55 μ. πήρε την 7η θέση στο επί κοντώ όπως και η Τατιάνα Γκούσιν με 1.88 μ. στο ύψος.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece