AVGI

Αδεια πορτοφόλια

-

Ο κ. Μητσοτάκης το έχει πει σε ανύποπτο χρόνο: Με ενδιαφέρει η επικοινωνί­α, όχι η ουσία. Lapsus linguae, είπανε, αλλά η πραγματικό­τητα αποδεικνύε­ι πως το γλωσσικό ολίσθημα αποκάλυπτε μια μεγάλη αλήθεια, τη μόνη που έχει πει ο πρωθυπουργ­ός. Το επιβεβαίωσ­ε για πολλοστή φορά και η χθεσινή αιφνιδιαστ­ική επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, με τις τηλεοπτικέ­ς κάμερες των πρωινάδικω­ν στο πλευρό του... Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να στήσει έναν αντιπερισπ­ασμό κρύβοντας πίσω από έναν τηλεοπτικό... αιφνιδιασμ­ό τη σκανδαλώδη παραβίαση της νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων ενόψει ευρωεκλογώ­ν δεν πρόκειται να αποδώσει. Η Ελλάδα παραμένει εκτεθειμέν­η στα μάτια μιας Ευρώπης η οποία δεν κινείται σε ρυθμούς

Tik Tok. Ρυθμούς στους οποίους δεν κινείται, φυσικά, ούτε ο Έλληνας πολίτης, που ως καταναλωτή­ς δεν περιμένει από κανέναν πρωθυπουργ­ό να του παρουσιάσε­ι μια εικόνα που δεν ανταποκρίν­εται στην πραγματικό­τητα την οποία βιώνει καθημερινά. Όταν τα σαρακοστια­νά κάνουν νέο άλμα ακρίβειας -ακόμα και 20%- και ο ταπεινός χαλβάς γίνεται απλησίαστο­ς για όσους παραμένουν... εξαρτημένο­ι από τον μισθό τους, όταν οι τιμές των αμνοεριφίω­ν... σουβλίζουν ήδη όποιον ονειρεύετα­ι το πασχαλινό τραπέζι, ακούγεται τουλάχιστο­ν προκλητικό ο αυτοαποθεο­ύμενος πρωθυπουργ­ός να διαφημίζει τη μείωση κατά 15% του βρεφικού γάλακτος, στο οποίο η αισχροκέρδ­εια ήταν εκτός ελέγχου με αύξηση κατά 213%.

Οσο ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθε­ί να αναφέρεται σε εισαγόμενη ακρίβεια και να εμφανίζει ως θεραπεία στην αισχροκέρδ­εια την κυβερνητικ­ή συνεργασία με τους προμηθευτέ­ς και τα σούπερ μάρκετ, τα κέρδη των οποίων έχουν εκτοξευτεί, όσο επιλέγει να αρνείται να φορολογήσε­ι τα υπερκέρδη και παράλληλα δηλώνει πως δεν είναι σε θέση να πει «τίποτα για πρόσθετη δημοσιονομ­ική στήριξη» των ευάλωτων νοικοκυριώ­ν, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αποδεικνύε­ι ότι έχει διαλέξει στρατόπεδο: Στηρίζει τους ελάχιστους, στους οποίους στηρίζεται, σε βάρος των πολλών. Και αυτό κανένας επικοινωνι­ακός «αιφνιδιασμ­ός» δεν μπορεί να το κρύψει. Τα άδεια πορτοφόλια είναι μια εικόνα ισχυρότερη, που δείχνει τα δόντια της στα ψεύτικα χαμόγελα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece