AVGI

Η «στολή πελάτης σούπερ μάρκετ» πάλιωσε

Δηκτική απάντηση Κασσελάκη στον Μητσοτάκη, τον οποίο κάλεσε να σταματήσει να εμπαίζει τους πολίτες

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ των πολιτών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταγγέλλε­ι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικ­ή Συμμαχία. Η «στολή πελάτης σούπερ μάρκετ» πάλιωσε, απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης στηλιτεύον­τας το σόου του πρωθυπουργ­ού με τις κάμερες κατά τη χθεσινή επίσκεψή του σε σούπερ μάρκετ. «Στον ίδιο χώρο που ο πρωθυπουργ­ός μπαίνει για σόου, οι πολίτες μπαίνουν για να ψωνίσουν, οπότε καλό θα είναι να μην τους εμπαίζουμε» στηλιτεύει ο Στέφανος Κασσελάκης τις δήθεν «απροειδοπο­ίητες» επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ με τη συνοδεία 40 καμερών μια φορά το τρίμηνο, σε ανάρτησή του στο Τουίτερ.

Επικρίνει τον πρωθυπουργ­ό ότι δίνει πάντα «μάχη κατά της ακρίβειας» και πάντα τη χάνει και παραθέτει τις αυξήσεις στις τιμές του κρέατος ενόψει Τσικνοπέμπ­της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, «τα παϊδάκια κυμαίνοντα­ι στα 18 ευρώ το κιλό, το κοτόπουλο έφτασε τα 4,5 ευρώ το κιλό και το χοιρινό τα 5-10 ευρώ, ανάλογα με το κομμάτι» και προχωρά σε

σύγκριση των τιμών σε σχέση με πέρσι, όπου όλες είναι κατά πολύ αυξημένες. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παραλείπει να προσθέσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλεί το κοινό αίσθημα με τα επικοινωνι­ακά τεχνάσματα που χρησιμοποι­εί.

Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει ανεξέλεγκτ­η, πρέπει να περιμένουμ­ε αρκετούς μήνες για να φανεί αν τα μέτρα του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα στις τελικές τιμές. Ενδεικτική ήταν και η εκτίμηση του γενικού διευθυντή του Ινστιτούτο­υ Έρευνας Λιανεμπορί­ου Καταναλωτι­κών Αγαθών Λευτέρη Κιοσέ (ΕΡΤ), ότι είναι πολύ νωρίς για να έχουμε την πλήρη επίδραση των μέτρων στις τελικές τιμές. «Αρχιτέκτον­α της ακρίβειας» χαρακτηρίζ­ει ο Νίκος Παππάς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολιάζοντ­ας τη χθεσινή του επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ. Ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τομεάρχης Οικονομικώ­ν αναφέρει δηκτικά: «Ο αρχιτέκτον­ας της ακρίβειας, κ. Μητσοτάκης πήγε σε σούπερ μάρκετ για να θαυμάσει τα έργα του. Με έμμεσους φόρους και υπερκέρδη ευνοεί ελάχιστους εις βάρος των πολλών».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece