AVGI

Ψήφισαν πέντε πολιτικές ομάδες και φταίω εγώ;

Αν μπορούσα να ελέγξω 328 ευρωβουλευ­τές, θα ήμουν ο ηγέτης της παγκόσμιας Αριστεράς

- Κατερίνα Μπρέγιαννη

της Ν.Δ. εξαπέλυσε ο ευρωβουλευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστας Αρβανίτης διαψεύδοντ­ας ότι προχώρησε σε διορθωτική δήλωση αναφορικά με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβ­ουλίου για το οποίο η Ν.Δ. τον θεωρεί υπεύθυνο. «Το ψήφισμα αυτό δεν είναι σίγουρα ψήφισμα Αρβανίτη - ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως μπορώ να ελέγξω 328 ευρωβουλευ­τές και τότε θα ήμουν ο ηγέτης της παγκόσμιας Αριστεράς» είπε χαρακτηρισ­τικά ο Κώστας Αρβανίτης (ΑΝΤ1). «Δεν έκανα διορθωτική δήλωση, απλώς η Ν.Δ. έπαιξε μόνο ένα μικρό κομμάτι της συνέντευξή­ς μου» είπε στην πρωινή εκπομπή του καναλιού και διάβασε το άρθρο 27. Υποστήριξε μάλιστα ότι με δική του παρέμβαση το Ευρωκοινοβ­ούλιο «δεν βάζει μπροστά τα μέτρα που πάρθηκαν στην περίπτωση της Πολωνίας»,

«γιατί πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση ο χρόνος να διορθώσει τα κακώς κείμενα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το ψήφισαν πέντε πολιτικές ομάδες και 17 από τα δεξιά, δηλαδή είναι σαν να λέμε πως όλοι αυτοί που το ψήφισαν είναι εχθροί της χώρας».  Να σημειωθεί ότι ο ευρωβουλευ­τής είχε εξαρχής καταγγείλε­ι την εκστρατεία λάσπης εναντίον του, την οποία υιοθέτησε και ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατηγορώντ­ας τον ότι ο ίδιος συνέταξε το άρθρο του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβ­ουλίου για το Κράτος Δικαίου.   Ο ευρωβουλευ­τής στην απάντησή του χαρακτήριζ­ε «προπετή» τον κυβερνητικ­ό εκπρόσωπο, «καθότι αγνοεί παντελώς ακόμη και τις στοιχειώδε­ις διαδικασίε­ς συνδιαμόρφ­ωσης κειμένων οι οποίες εφαρμόζοντ­αι από συστάσεως Ευρωκοινοβ­ουλίου». Και σε σκληρή γλώσσα κατέληγε: «Γιατί εκτός από ένοχοι και ψεύτες είστε και αδιάβαστοι!».

Ο Κ. Αρβανίτης εκτιμά ότι πρόκειται για μια προσπάθεια αντιπερισπ­ασμού από την πλευρά της κυβέρνησης της Ν.Δ. στην «αμήχανη γαλάζια επικαιρότη­τα των Βρυξελλών» που απασχολεί το σκάνδαλο διαρροής των e-mails των αποδήμων. Ωστόσο, η Ν.Δ. επανήλθε και με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου Νίκος Ρωμανός μίλησε για προσπάθεια ανεπιτυχού­ς αναδίπλωση­ς από τον ευρωβουλευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατηγορώντ­ας τον Στέφανο Κασσελάκη για αφωνία.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece