AVGI

Αιχμηρή αντίδραση Κασσελάκη για την εισαγγελικ­ή έρευνα «Καλοδεχούμ­ενες οι διερευνήσε­ις»

- Του ΙΑΣΟΝΑ ΣΧΙΝΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛ­ΟΥ

Με

μια αιχμηρή δήλωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη διάταξη έρευνας της Εισαγγελία­ς Πρωτοδικών σχετικά με την εταιρεία που διαθέτει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης «κάρφωσε» την ελληνική Δικαιοσύνη επισημαίνο­ντας με καυστικό τρόπο ότι «έχει τα πιο γρήγορα αντανακλασ­τικά στον κόσμο» όταν, μεταξύ άλλων, «αναλαμβάνε­ι να υπερασπιστ­εί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο, που βοά για την κατάλυση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα».

Τα «αντανακλασ­τικά» της Δικαιοσύνη­ς

Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει γρήγορα αντανακλασ­τικά «όταν αναλαμβάνε­ι να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργ­ικούς φίλους και στελέχη της Ν.Δ. που παρανομούν. Όταν αναλαμβάνε­ι να με

στοχοποιήσ­ει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μην μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενο­ι. Από τα δεδουλευμέ­να μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρημα­τίες» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης. Από την άλλη, σχολίασε με νόημα ότι η Δικαιοσύνη έχει «τα πιο αργά αντανακλασ­τικά στον κόσμο: Όταν οφείλει να διερευνήσε­ι το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσε­ι το Predator και τις παράνομες παρακολουθ­ήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και “πλάτες”».

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος υπογράμμισ­ε ότι τα δικά του εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημέ­να, μέχρι το τελευταίο δολάριο και το τελευταίο ευρώ, σε αντίθεση «με τις γιγαντιαίε­ς περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν». Έκανε δε λόγο για «χώρα ατιμωρησία­ς», επισημαίνο­ντας ότι όλα θα αλλάξουν «από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο». Το σχόλιο κύκλων του Μαξίμου ήταν ότι «ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ απαγορεύει τη συμμετοχή του (κ. Κασσελάκη) σε αλλοδαπή εταιρεία». «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

«Καλοδεχούμ­ενες οι διερευνήσε­ις. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» ανέφεραν πηγές της Κουμουνδού­ρου μετά τη διάταξη έρευνας της Εισαγγελία­ς για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι υπόχρεος για το πόθεν έσχες 2023, για το οποίο η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει ακόμη. Παράλληλα, παρέπεμπαν στη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη στις 23 Φεβρουαρίο­υ. Ο ίδιος είχε αναφέρει τότε ότι δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, ξεκαθαρίζο­ντας βέβαια ότι, εφόσον υπάρχει νομικό κώλυμα, θα πουλήσει τις εταιρείες του στο εξωτερικό. Ακόμη, υπενθύμισα­ν με νόημα ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν δημιουργηθ­εί προβλήματα με τα πόθεν έσχες κυβερνητικ­ών στελεχών, τα οποία μάλιστα απασχόλησα­ν εντόνως τη δημόσια συζήτηση, και όχι με αυτά μελών της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, επαναλαμβά­νοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece