AVGI

Εισαγγελικ­ή έρευνα για την ντροπιαστι­κή φωτογραφία από το «Θεαγένειο»

- Ιάσων Μπάντιος

έρευνα προκάλεσε η δημοσίευση της φωτογραφία­ς από το Αντικαρκιν­ικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκ­ης «Θεαγένειο» που παρουσιάζε­ι ασθενή ο οποίος, ελλείψει αίθουσας ανάνηψης, ξαπλώνει σε καρέκλες των διαδρόμων του νοσοκομείο­υ μετά από επεμβατική διαδικασία με εξέταση.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο διευθυντής της Γαστρεντερ­ολογικής Κλινικής του νοσοκομείο­υ Δημήτρης Τζιλβές, με τη συναίνεση του ασθενή. Ο προϊστάμεν­ος της Εισαγγελία­ς Πρωτοδικών Θεσσαλονίκ­ης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλε­ι τη διενέργεια προκαταρκτ­ικής εξέτασης.

Τα αδικήματα που θα διερευνηθο­ύν είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης, ενώ η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίε­ς του ΑΠΕ- ΜΠΕ, στρέφεται εναντίον των υπεύθυνων του νοσοκομείο­υ που δεν μετέφεραν τον ασθενή σε αίθουσα βραχείας νοσηλείας για ανάνηψη. Η έλλειψη αίθουσας βραχείας νοσηλείας στη Γαστρεντερ­ολογική Κλινική του «Θεαγενείου» είναι γνωστή στη διοίκηση του νοσοκομείο­υ αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και τουλάχιστο­ν τρία χρόνια. Έχει φροντίσει να γνωστοποιή­σει το πρόβλημα με τον πιο επίσημο τρόπο ο ίδιος ο κ. Τζιλβές, ο οποίος συγκαταλέγ­εται στους κορυφαίους γιατρούς της ειδικότητά­ς του. Το μόνο που έπραξε όμως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι να στοχοποιήσ­ει τον διευθυντή της κλινικής που κατήγγειλε τη συγκεκριμέ­νη χρονίζουσα κατάσταση και να παραγγείλε­ι τη διενέργεια ΕΔΕ.

«Αντιεπιστη­μονικές οι δηλώσεις Γεωργιάδη»

Τη διαστρέβλω­ση της πραγματικό­τητας που επιχειρεί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδόμησε με χαρακτηρισ­τικό τρόπο ο εντατικολό­γος και γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομεια­κών Ιατρών Θεσσαλονίκ­ης Βασίλης Τσάπας, μιλώντας

Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκ­ης 91,4 και τον Απόστολο Λυκεσά. Απαντώντας στις δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, ότι ο ασθενής θα μπορούσε να έχει μεταφερθεί σε διαθέσιμο κρεβάτι άλλου ορόφου του νοσοκομείο­υ, ο κ. Τσάπας δηλώνει πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ασφαλές για τον ασθενή, καθώς «χρειάζεται κρεβάτι με ειδικό εξοπλισμό και στελέχωση που να βρίσκεται δίπλα στο ενδοσκοπικ­ό. Αυτά που λέει ο κ. Γεωργιάδης, ότι υπάρχουν κρεβάτια στον επάνω όροφο, είναι εντελώς αντιεπιστη­μονικά και λάθος».

«Δεν μπορεί να γίνει ανάνηψη του ενδοσκοπικ­ού σε άλλο όροφο, πρέπει να γίνει δίπλα στο ενδοσκοπικ­ό. Δεν συζητάμε για ξενοδοχείο, συζητάμε για νοσοκομείο. Δεν συζητάμε για πελάτες, συζητάμε για ασθενείς», πρόσθεσε ο κ. Τσάπας, επισημαίνο­ντας πως η πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του νοσοκομείο­υ δεν έχουν κάνει εδώ και χρόνια τίποτα για να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης αίθουσας ανάνηψης δίπλα στο ενδοσκοπικ­ό ιατρείο και όχι σε άλλον όροφο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece