AVGI

3-0 στον ρατσισμό Μπέου

Ο Βόλος, με απόφαση της πειθαρχική­ς επιτροπής, μηδενίστηκ­ε στον αγώνα με την Κηφισιά εξαιτίας της ρατσιστική­ς συμπεριφορ­άς του δημάρχου της πόλης στον Ανδρέα Τετέι

-

Σοβαρές

συνέπειες για την ομάδα του Βόλου είχε η φραστική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου στον Ανδρέα Τετέι, με επιπτώσεις στον βαθμολογικ­ό πίνακα και τη μάχη της παραμονής στη Super League.

Η πειθαρχική επιτροπή της Super League έκρινε πως έγινε η ρατσιστική επίθεση και αποφάσισε να κατακυρώσε­ι το παιχνίδι στην Κηφισιά με σκορ 3-0, ενώ επέβαλε πρόστιμο 20.000 στον Βόλο. Στον Αχιλλέα Μπέο επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρεις μήνες και πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ είχε τιμωρηθεί και με άλλες 15.000 ευρώ πρόστιμο από τη ΔΕΑΒ.

Μετά την απόφαση αυτή, η Κηφισιά ανεβαίνει στους 21 βαθμούς και στην 11η θέση, ενώ ο Βόλος πέφτει προτελευτα­ίος στους 19 βαθμούς. Η ποινή είναι

εφέσιμη και η υπόθεση θα εκδικαστεί ξανά σήμερα από την Επιτροπή Εφέσων της ΕΠΟ. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έγινε η κλήρωση των play out, καθώς πρέπει να τελεσιδική­σει η υπόθεση για να οριστικοπο­ιηθεί η βαθμολογία.

Στο σκεπτικό της απόφασης ο αθλητικός δικαστής, πρωτοδίκης Αναστάσιος Δάτσκος, τονίζει ότι ο «ο όρος “μαϊμού” δεν είναι αφ’ εαυτού ρατσιστικό­ς, ωστόσο δύναται να χρησιμοποι­ηθεί για να προσβάλει ανθρώπους συγκεκριμέ­νων εθνοτικών ομάδων και ιδίως ανθρώπους αφρικανική­ς καταγωγής. Άλλωστε επιβεβαιών­εται και από πλείστες αποφάσεις των πειθαρχικώ­ν επιτροπών της UEFA ότι ο χαρακτηρισ­μός “μαϊμού” στοχοποιεί μαύρους ποδοσφαιρι­στές και προσβάλλει την αξιοπρέπει­ά τους εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους».

Μετά την καταδίκη ο Αχιλλέας Μπέος

επανήλθε με ανάρτηση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η απόφαση για τη δήθεν ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιρι­στή Τετέι είναι διάτρητη και δυστυχώς κατάπτυστη και εκδόθηκε από έναν δικαστή που δείχνει ότι κινήθηκε από εμπάθεια στο πρόσωπό μου, ενδεχομένω­ς και από εξωθεσμικέ­ς παρεμβάσει­ς, αφού κατά παράβαση νόμου, και αυτής της ίδιας της λογικής, δεν στηρίχθηκε σε αδιάσειστα αποδεικτικ­ά στοιχεία που προσκομίστ­ηκαν, αλλά κατασκευάσ­τηκε με απλές αοριστίες που επιλέχθηκα­ν σαν βολικές. Η δραστηριότ­ητά μου τόσο στα αθλητικά δρώμενα όσο και στην Αυτοδιοίκη­ση και βεβαίως η αντίστοιχη επιχειρημα­τική μου αποδεικνύο­υν στην πράξη ότι δεν λειτούργησ­α ποτέ με ρατσιστικά κίνητρα σαν αυτά που μου απέδωσε ο συγκεκριμέ­νος δικαστής, με μια απόφαση που θα στιγματίσε­ι τη δικαστική του καριέρα»!

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece