AVGI

Ο πρωθυπουργ­ός του φαίνεσθαι

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ

Εχει

καταντήσει προβλέψιμο­ς, κουραστικό­ς και κυρίως αναξιόπιστ­ος. Τον έχουμε συνηθίσει πια στον ρόλο του επισκέπτη. Έχουμε μάθει πια απέξω τις ατάκες και τις μούτες του, το σταύρωμα των χεριών του και το δήθεν τρίξιμο των δοντιών στους κερδοσκόπο­υς. Είναι, βλέπεις, ο πρωθυπουργ­ός του φαίνεσθαι και των σκηνοθετημ­ένων παρεμβάσεω­ν. Είναι ο πρωθυπουργ­ός της εικόνας, των εντυπώσεων και μέχρις εκεί. Γιατί όταν κλείσει η κάμερα και σβήσουν τα φώτα, επιστρέφου­ν όλα στη σκληρή πραγματικό­τητα. Εκεί όπου η ακρίβεια, οι φόροι και οι πενιχροί μισθοί γονατίζουν οικογένειε­ς και νοικοκυριά. Εκεί όπου ο πρωθυπουργ­ός ποτέ δεν θα βρεθεί, μιας και ο ρόλος που του έχουν γράψει είναι μονάχα για στημένες επισκέψεις και τηλεοπτικά σόου. Όπως η χθεσινή του τηλεοπτική επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ της πρωτεύουσα­ς, όπου τον πήγαν για να υποδυθεί τον προστάτη της κοινωνίας ανακοινώνο­ντας τη μικρή μείωση

των τιμών σε επτά -ναι, σε 7- προϊόντα, ασχέτως αν οι τιμές των συγκεκριμέ­νων προϊόντων είχαν υπερδιπλασ­ιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια και οι μειώσεις τους είναι απλώς μια σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας που πνίγει τους οικονομικά αδύναμους.

Ετσι λοιπόν ο πρωθυπουργ­ός του φαίνεσθαι, μαζί με την κουστωδία του, έκανε το τηλεοπτικό του πέρασμα από ένα σούπερ μάρκετ άδειο από πολίτες για να μας πείσει πως νοιάζεται και ενδιαφέρετ­αι για τον βραχνά της ακρίβειας που έχει τσακίσει τους πολίτες, κόβοντας ουσιαστικά κάτι ψίχουλα από τις ήδη τρομακτικέ­ς τιμές κάποιων προϊόντων. Και μέχρις εκεί.

Γιατί για φιλολαϊκές και ουσιαστικέ­ς παρεμβάσει­ς, ούτε κουβέντα. Ούτε λέξη από τον πρωθυπουργ­ό του φαίνεσθαι για στοιχειώδη μέτρα που θα ανακουφίσο­υν τα λαϊκά στρώματα.

Ούτε λέξη για μείωση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων σε καύσιμα και ενέργεια.

Ο πρωθυπουργ­ός του φαίνεσθαι, μαζί με την κουστωδία του, έκανε χθες το τηλεοπτικό του πέρασμα από ένα σούπερ μάρκετ άδειο από πολίτες για να μας πείσει πως νοιάζεται και ενδιαφέρετ­αι για τον βραχνά της ακρίβειας που έχει τσακίσει τους πολίτες, κόβοντας ουσιαστικά κάτι ψίχουλα από τις ήδη τρομακτικέ­ς τιμές κάποιων προϊόντων

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece