AVGI

Προειδοποί­ηση Ανδρουλάκη για διαγραφή τυχόν ανταρτών

- Νίκος Λιονάκης

Την

ευθεία προειδοποί­ηση ότι όποιος δεν ακολουθήσε­ι την απόφαση για καταψήφιση του νομοσχεδίο­υ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα διαγραφεί απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς σε χθεσινή συνέντευξή του, στον απόηχο της έντονης κόντρας που είχε προηγηθεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας την Τρίτη με τη Νάντια Γιαννακοπο­ύλου και τον Οδυσσέα Κωνσταντιν­όπουλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. ρωτήθηκε για την κομματική πειθαρχία που έβαλε στη συνεδρίαση και συγκεκριμέ­να αν θα διαγραφεί όποιος δεν ακολουθήσε­ι την κομματική απόφαση. Απάντησε ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ για τα «μη κρατική μη κερδοσκοπι­κά» δεν είναι κομματική απόφαση αλλά «θέση 20ετίας και ότι οι βουλευτές που ζήτησαν και έλαβαν την ψήφο των πολιτών με αυτό το πρόγραμμα πρέπει να λειτουργήσ­ουν βάσει αυτού». «Και δεν θα ανεχτώ κανένα ρήγμα στην ψηφοφορία» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ερωτηθείς για τη στάση των δύο βουλευτών στη συνεδρίαση, ο Ν. Ανδρουλάκη­ς άφησε να εννοηθεί ότι η έντονη διαφωνία με την επιλογή της καταψήφιση­ς αφορά «έναν βουλευτή». Δηλαδή τη Ν. Γιαννακοπο­ύλου. Επισημαίνε­ται ότι ο Οδ. Κωνσταντιν­όπουλος -ο οποίος έθεσε θέματα λειτουργία­ς και στρατηγική­ς στη συνεδρίαση- έχει δηλώσει εδώ και μια εβδομάδα ότι κι άλλες φορές στην καριέρα του έχει ψηφίσει βάσει της απόφασης της Κ.Ο. παρά τις διαφωνίες του. Αμφότεροι ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, δεν δεσμεύτηκα­ν στη συνεδρίαση για το ποια στάση θα κρατή

σουν στην ψηφοφορία. Σε κάθε περίπτωση, η δαμόκλειος σπάθη της διαγραφής δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρεκκλίσε­ις. Ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Γλαβίνας εμφανίστηκ­ε βέβαιος γι’ αυτό χθες, δηλώνοντας (Action 24) ότι «η στρατηγική είναι ενιαία, η φωνή μία και συλλογική, και με αυτόν τρόπο θα εκφραστεί το ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του νομοσχεδίο­υ την Παρασκευή». «Η εικόνα η δική μου είναι ότι δεν θα υπάρξει διαφοροποί­ηση και ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει μια ενιαία στάση στην ψηφοφορία από όλους τους βουλευτές την Παρασκευή» δήλωσε (ρ/σ Παραπολιτι­κά) ο Απόστολος Πάνας. Αλλά και η Μιλένα Αποστολάκη σχολίασε ότι «υπάρχει μια συνάδελφος η οποία είχε μια άλλη άποψη για το ζήτημα αυτό, απ’ ό,τι διαβάζω δεν θα τη διατηρήσει, αλλά δεν

υπήρχε κάτι δραματικότ­ερο».

Σταθερά υπέρ μη κρατικών μη κερδοσκοπι­κών

Σε κάθε περίπτωση, ο Ν. Ανδρουλάκη­ς, διαχωρίζον­τας τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά υπέρ ίδρυσης «μη κρατικών μη κερδοσκοπι­κών» αλλά με κριτήρια, μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 16, και με ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμ­ιο. Διευκρίνισ­ε πως όταν είχε δηλώσει «δεν θα σταθώ εμπόδιο», εννοούσε στη συνταγματι­κή αναθεώρηση όπου απαιτούντα­ι 180 ψήφοι και όχι σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβερνητικ­ή πλειοψηφία της Ν.Δ., το οποίο αφορά «διευθετήσε­ις συμφερόντω­ν».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece