AVGI

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά»

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Η Δικαιοσύνη εμφανίζετα­ι επισπεύδου­σα στην υπόθεση της εταιρείας του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό, «αλλά για βασικά θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία ποιούν όλοι την νήσσαν. Και ειδικά η κυβέρνηση!» είπε η Βούλα Κεχαγιά

Συγκεκριμέ­νες απαντήσεις και μία απορία διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία με αφορμή τον θόρυβο σχετικά με εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό. Ξεκινώντας από την απορία, η αξιωματική αντιπολίτε­υση κάνει λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά από τη Δικαιοσύνη, που εμφανίζετα­ι επισπεύδου­σα στην υπόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., «αλλά για βασικά θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία ποιούν όλοι την νήσσαν. Και ειδικά η κυβέρνηση!» είπε η Βούλα Κεχαγιά (ΣΚΑΪ) αναφερόμεν­η στους αργούς ρυθμούς διερεύνηση­ς σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών και το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μιλώντας για την εταιρεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπενθύμισε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έκρυψε ποτέ την επιχειρημα­τική του δραστηριότ­ητα στις Ηνωμένες Πολιτείες». Το 2023 ήρθε στην Ελλάδα «και μετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως απόδημος, διότι αυτό επέβαλλε και ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία­ς».

Παράλληλα ανέφερε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε από τις 23 Φεβρουαρίο­υ δηλώσει ότι στην περίπτωση που υπάρχει ασυμβίβαστ­ο και για τους εξωκοινοβο­υλευτικούς πολιτικούς αρχηγούς, «εφόσον αυτό είναι βέβαιο και σίγουρο, την επόμενη μέρα θα γίνει μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας του -και όχι offshore- στην αλλοδαπή». Στο σημείο αυτό η Β. Κεχαγιά συμπλήρωσε «άλλοι έχουν offshore».

Απαντώντας πιο συγκεκριμέ­να στα όσα υποστηρίζε­ι η κυβέρνηση για τον νόμο του 2016 που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζ­ει ότι το έκανε αυτό για να μην υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που «κρύβονται πίσω από offshore ή εταιρείες της αλλοδαπής και πλουτίζουν». Εξήγησε στη συνέχεια ότι στην περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη η διαδρομή είναι ακριβώς αντίστροφη. Διότι «ως επιχειρημα­τίας ομογενής έβγαλε αρκετά χρήματα στο εξωτερικό, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω μιας εταιρείας αλλοδαπής και τώρα που ήρθε στην Ελλάδα» δηλώνει ότι, εφόσον υπάρχει κώλυμα, θα προχωρήσει σε μεταβίβαση των μετοχών και δεν θα έχει επιχειρημα­τικές δραστηριότ­ητες.

Ειδικά για την υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξήγησε ότι από δω και πέρα υποχρεούτα­ι να υποβάλλει. «Ακόμη δεν έχει κλείσει η πλατφόρμα του 2023» είπε, για να προσθέσει, παραπέμπον­τας στον πρωθυπουργ­ό, ότι «άλλοι έκαναν πόθεν έσχες και δεν δήλωναν σπίτια στα Παρίσια, ιστορικά κειμήλια, μνημεία και άλλα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece