AVGI

Προσλαμβάν­ουν ιδιώτες με χρυσές αμοιβές στο «Μεταξά»

- Αντ.Ραυτ.

του Νοσοκομείο­υ «Μεταξά» με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη παρανομεί και εκχωρεί λειτουργίε­ς του ΕΣΥ σε ιδιώτες, καταγγέλλε­ι με αναφορά στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πιο συγκεκριμέ­να, αναφορά προς το προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων για τον υπουργό Υγείας με θέμα «Η διοίκηση του ΓΑΝΠ “Μεταξά” με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη παρανομεί και εκχωρεί λειτουργίε­ς του ΕΣΥ σε ιδιώτες» κατατέθηκε με πρωτοβουλί­α του βουλευτή Αχαΐας και τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Παναγιωτόπ­ουλου με τη συνυπογραφ­ή της βουλεύτρια­ς Β’ Πειραιά Νίνας Κασιμάτη.

Οπως εκτίθεται στην αναφορά, η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τη δυσάρεστη έκπληξή της για το ότι η «η διοίκηση του Γενικού Αντικαρκιν­ικού Νοσοκομείο­υ

Πειραιά “Μεταξά” εξέδωσε στις 28/2/2024 “πρόσκληση ενδιαφέρον­τος” για πρόσληψη ιατρού ειδικότητα­ς Παθολογική­ς Ανατομικής με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών, επικαλούμε­νη ότι “δεν υπάρχει ιατρός ειδικότητα­ς Παθολογική­ς Ανατομικής στον κατάλογο των επικουρικώ­ν ιατρών της 2ης ΥΠΕ”. Ωστόσο, όπως εύκολα κανείς μπορεί να διαπιστώσε­ι ανατρέχοντ­ας στον εν λόγω κατάλογο, υπάρχει σε αυτόν ιατρός ειδικότητα­ς Παθολογική­ς Ανατομικής από τις 22/2/2024». Η ΟΕΝΓΕ διατυπώνει ρητά και κατηγορημα­τικά την αντίθεσή της «με τον θεσμό της πρόσληψης στο ΕΣΥ ιδιωτών ιατρών με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών» και επιμένει «στην άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ» και απαιτεί «την άμεση ακύρωση της σκανδαλώδο­υς αυτής πρόσκλησης».

Η νεοδεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ. βαδίζει ακάθεκτη στην ατραπό του νεοφιλελευ­θερισμού, εξακολουθε­ί να κάνει την κρίση ευκαιρία προώθησης ιδιωτικών συμφερόντω­ν εις βάρος του δημόσιου ταμείου και της κοινωνίας και αταλάντευτ­α αδιαφορεί για κάθε έννοια Κράτους Δικαίου και έννομης δικαιικής τάξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεσμεύεται για την επαναφορά της πλήρους και αποκλειστι­κής απασχόληση­ς στο ΕΣΥ και την ορθολογική επαναθεμελ­ίωσή του.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece