AVGI

Στη μάχη της πρόκρισης

Στις 7.45 μ.μ. ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο ΠΑΟΚ παίζει με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ στη φάση των 16 του UEFA Conference League

-

Μ ε σημαντικές πιθανότητε­ς να κάνουν ακόμα ένα ευρωπαϊκό βήμα μπαίνουν σήμερα στη μάχη της πρόκρισης στα προημιτελι­κά του UEFA Conference League οι δύο ελληνικές ομάδες, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται (7.45 μ.μ.) την ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ και την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ να παίζει με την κροατική Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ.

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος από τη μέρα που ήρθε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ στον Πειραιά, νίκησε με δύο 1-0 τη Φερεντσβάρ­ος στα play offs της διοργάνωση­ς και θέλει να συνεχίσει το σερί και σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς». Επειδή «ομάδα που νικάει δεν αλλάζει», ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί σήμερα με την 11άδα που νίκησε στη Βουδαπέστη: Πασχαλάκης, Ορτέγ α, Ρέτσος, Κάρμο, Ροντινέι, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο, Ποντένσε, Φορτούνης και Ελ Κααμπί.

Οσον αφορά την ισραηλινή ομάδα, που θα έχει 1.500 οπαδούς της στις εξέδρες, πολλά εξαρτώνται από τον 37χρονο αρχηγό της Εράν Ζάχαβι, που έχει πετύχει 22 γκολ σε 37 αγώνες αυτήν τη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ, με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά την πρωτιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήμα­τος, θέλει να συνεχίσει την εκπληκτική φετινή του πορεία στο UEFA Conference League.Βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σεζόν στην Κροατία, καθώς το καλοκαίρι είχε αποκλείσει τη Χάιντουκ (0-0 στο Σλιτ, 3-0 στην Τούμπα). Κάτι ανάλογο ισχύει και για την Ντιναμό, που θα επιστρέψει στην Ελλάδα επτά μήνες μετά τον «ματωμένο Αύγουστο» και τα παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚγια τα προκριματι­κά του Champions League, που σημαδεύτηκ­αν από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στα αιματηρά επεισόδια έξω από τη Νέα Φιλαδέλφει­α.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Αλί Σαμάτα και τον τερματοφύλ­ακα Ζίβκο Ζίβκοβιτς, που έχει ίωση.

Η UEFA τιμώρησε με πρόστιμα τον Ολυμπιακό και τη Φερεντσβάρ­ος για τις πράξεις των οπαδών τους στο μεταξύ τους ματς στο Νέο Φάληρο. Η ομάδα του Πειραιά θα πληρώσει συνολικά 38.000 ευρώ και η ουγγρική 31.500 ευρώ, από τα οποία οι 5.000 είναι για τις ζημιές που προκλήθηκα­ν.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece