AVGI

Η Ν.Δ. έγινε ΕΚΟΦ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Φωνές, «Ουστ, αλήτη!» και απόπειρα bullying στον Παύλο Πολάκη με αφορμή αναφορά του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο σκάνδαλο της Novartis, γεγονός που εκνεύρισε, μεταξύ άλλων, τον Θάνο Πλεύρη

- Κώστας Πουλακίδας

Εποχές

ΕΚΟΦ θύμισε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η Ν.Δ., με άγνωστο βουλευτή της να φωνάζει «Ουστ, αλήτη!» στον Παύλο Πολάκη. Αφορμή για την επίθεση ήταν η αναφορά του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο σκάνδαλο της Novartis ύστερα από επισημάνσε­ις του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Λοβέρδου.

«Κάποιοι νομίζουν πως βρήκαν τα πλατιά τους. Σκάνδαλο Novartis υπήρξε, γιατί οι προστατευό­μενοι μάρτυρες, των οποίων οι καταθέσεις αναγνωρίστ­ηκαν στην Αμερική, οδήγησαν τη Novartis να πληρώσει σε συμβιβασμό 345 εκατομμύρι­α δολάρια για να σταματήσει εκεί το κακό. Και ο λόγος ποιος ήταν; Ότι χρηματοδότ­ησαν πολιτικούς και υπηρεσιακο­ύς παράγοντες» είπε ο Π. Πολάκης. Όμως ο Θάνος Πλεύρης εξεμάνη. «Σιωπή, Πλεύρη» είπε ο Π. Πολάκης. «Πού είπε πολιτικούς; Πού το λέει;» φώναζε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Οικονόμου.

Ο Π. Πολάκης συνέχισε λέγοντας ότι «το σκάνδαλο Novartis μόνο εδώ είναι σκευωρία», με τον Θ. Πλεύρη να διακόπτει. Εις μάτην ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας προσπαθούσ­ε να σταματήσει η αντιπαράθε­ση.

Π. Πολάκης: Πλεύρη, μην κουνιέσαι, εσύ έχεις άλλες ευθύνες, εσύ έχεις ευθύνες ότι παρέλαβες 13.750 νεκρούς και παρέδωσες 35.000. Κι αν άκουγες αυτά που σου λέγαμε, θα ήταν 20.000 λιγότεροι οι νεκροί. Σιωπή, Πλεύρη, σιωπή. Είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα των υπουργών Υγείας της Μεταπολίτε­υσης. Δεν θα πέφτει τίποτα κάτω, δεν θα κορδίζει ο Πλεύρης, που επί των ημερών του διασπαθίστ­ηκε χρήμα τεράστιο σε πάρα πολλά πράγματα και πληρώσαμε το μεγαλύτερο τίμημα που υπήρξε σε νεκρούς. Σε όλα αυτά που αγοράστηκα­ν με απευθείας

αναθέσεις, Πλεύρη, σιωπή, ξέρεις πολύ καλά. Σου τα έλεγα κάθε μέρα έναν χρόνο…

(...) Θ. Πλεύρης: Ο αντιεμβολι­αστής Πολάκης…

Π. Πολάκης: Που έβγαλες τους άλλους σε υποχρεωτικ­ή αργία… Τι κατάφερες; Όλοι μετριόμαστ­ε εκ του αποτελέσμα­τος. 13.750 νεκρούς παρέλαβες, 35.000 παρέδωσες.

(...) Θ. Πλεύρης: Ο Τσίπρας σας «άδειασε»…

Π. Πολάκης: Στον Τσίπρα να τα λες, όχι σε μένα. Να σκέφτεσαι τους νεκρούς που άφησες και μετά να μιλάς. Σιωπή.

Θ. Πλεύρης: …που τους έλεγες να μην εμβολιαστο­ύν…

Π. Πολάκης: Πλεύρη, χαμηλά το κεφάλι. Είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα των υπουργών Υγείας. Σιωπή.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece