AVGI

Ημέρα της Γυναίκας στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκ­ός υποδέχεται απόψε τη Βιλερμπάν και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί με μοβ εμφάνιση

-

Μία αγωνιστική μετά τον θρίαμβό του επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη και έξι μέρες πριν πάει στο ΣΕΦ για το ντέρμπι των «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκ­ός υποδέχεται σήμερα (9.15 μ.μ.) τη Βιλερμπάν. Οι «πράσινοι» (17 νίκες-10 ήττες) είναι φαβορί για τη νίκη κόντρα στη γαλλική ομάδα, που βρίσκεται στην προτελευτα­ία θέση της βαθμολογία­ς (6 νίκες-21 ήττες) και είχε γνωρίσει την ήττα (81-89) και στη Λιόν. Ο Παναθηναϊκ­ός, προκειμένο­υ να τιμήσει την Ημέρα της Γυναίκας, θα παίξει για πρώτη φορά με μοβ εμφάνιση. Ο Εργκίν Αταμάν δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Λούκα Βιλντόζα και Κώστα Αντετοκούν­μπο, ενώ από τη Βιλερμπάν θα απουσιάσου­ν ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκ­ού Πάρις Λι και ο Μάικ Σκοτ.

Τα άλλα σημερινά ματς: 9.30 μ.μ. Μπασκόνια-Άλμπα Βερολίνου, Αρμάνι Μιλάνο-Παρτίζαν Βελιγραδίο­υ.

Αγκαλιά με την πρόκριση ο Προμηθέας

Μεγάλη νίκη του Προμηθέα Πάτρας και «αυτοκτονία» της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια επιφύλαξε η 4η αγωνιστική στο Basketball Champions League. O Προμηθέας ανάγκασε στην πρώτη της ήττα (79-78) την ισπανική Μούρθια, με τον Κάουαν να πετυχαίνει 3 τρίποντα στην τελευταία περίοδο, τον Χέιλ να σημειώνει το νικητήριο καλάθι στα 13΄΄, και με 3 νίκες-1 ήττα βρίσκεται κοντά στην πρόκριση στα προημιτελι­κά της διοργάνωση­ς.

Αντίθετα, στον ίδιο όμιλο η ΑΕΚ αποκλείστη­κε (0-4), καθώς ηττήθηκε 108- 112 από τη Χαποέλ Χολόν στην τρίτη παράταση, ενώ είχε να βρεθεί να προηγείται 100-90 στη δεύτερη παράταση. Ο Μιντάουγκα­ς Κουζμίνσκα­ς έκανε μια απίθανη εμφάνιση με 40 πόντους (οι 34 από την 4η περίοδο και μετά) και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Basketball Champions League που σημειώνει double-double (πήρε και 10 ριμπάουντ) με 40 πόντους.

Για το EuroCup ο Άρης γνώρισε τη συντριβή (95-67) από την ουκρανική Προμετέι στη Ρίγα της Λετονίας και αποκλείστη­κε από τη συνέχεια της διοργάνωση­ς.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece