AVGI

Πριν οι βλάβες γίνουν ανήκεστες…

- Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Κουκουλώνε­ι

τις ευθύνες (του) για τα Τέμπη, μπαζώνει την αλήθεια, συκοφαντεί τους συγγενείς των θυμάτων, αραδιάζει ψέματα με το τσουβάλι και χύνει κροκοδείλι­α δάκρυα αλλά δεν μετακινείτ­αι ούτε πόντο από το αφήγημα που κατασκεύασ­ε την πρώτη κιόλας μέρα μετά το δυστύχημα: Διαχρονικέ­ς παθογένειε­ς και ανθρώπινος παράγοντας. Ευθύνες μηδέν στην κυβέρνησή του, στον εαυτό του και φυσικά στον αχθοφόρο του γνωστού επωνύμου που παραιτήθηκ­ε για λίγες εβδομάδες και επανήλθε θρασύτατος. Και τολμάει να μιλάει για «εργαλειοπο­ίηση» ο άνθρωπος που κραύγαζε για στρέμματα και φέρετρα.

«Πουλάει τρέλα» στην Ευρώπη και πολύ περισσότερ­ο στην Ελλάδα για τις υποκλοπές, το Predator, την Intellexa, το ξέσκισμα του Κράτους Δικαίου μέρα μεσημέρι. Αντιμετωπί­ζει την καταδίκη του Ευρωκοινοβ­ουλίου ακριβώς όπως κάποτε η Χούντα, σαν επίθεση στην πατρίδα (!), και χαρακτηρίζ­ει τους Έλληνες ευρωβουλευ­τές που την επιδίωξαν και τη στήριξαν ανθέλληνες ή, εν πάση περιπτώσει, μειωμένης εθνικής συνείδησης. Κι αυτό τη στιγμή που ακόμα και το υπουργείο Οικονομικώ­ν των ΗΠΑ επιβάλλει κυρώσεις στην Intellexa και συμπεριλαμ­βάνει την Ελλάδα στον κατάλογο των συνενόχων.

Αδιαφορεί για τις αντιδράσει­ς της ακαδημαϊκή­ς κοινότητας, των φοιτητών, των νέων, της αντιπολίτε­υσης, μιας σειράς συνταγματο­λόγων, για τη λωποδύτικη παραβίαση του συντάγματο­ς, το οποίο ρητά προστατεύε­ι τον δημόσιο χαρακτήρα της Ανώτατης Εκπαίδευση­ς. Αποφασίζου­ν και διατάζουν αυτός μόνος και το κόμμα του την ίδρυση κερδοσκοπι­κών πανεπιστημ­ίων που τα βαφτίζουν όπως θέλουν. Μετατρέπει και την Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως και τη δημόσια Υγεία, σε πεδίο κομπιναδόρ­ων, κερδοσκοπί­ας, ημετέρων που τον στηρίζουν και τους στηρίζει. Με οδηγό την αβάσταχτη ελαφρότητα του πάρε-τσέπωσε.

Πού να ξέρεις αν πρόκειται για τρέλα του μεγαλείου, ιδεοληψία ή απλώς για συμβόλαια με ομάδες συμφερόντω­ν; Πιθανότατα είναι όλα μαζί αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι ότι ο Μητσοτάκης επιβεβαιών­ει στη δεύτερη θητεία του ότι δεν είναι απλώς κακός πρωθυπουργ­ός. Είναι κάτι χειρότερο. Με μαύρο κουστούμι νεκροθάφτη έχει επιδοθεί στο θάψιμο όσων με πολλούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκ­αν στη Μεταπολίτε­υση. Και σκάβει αγνοώντας τις αντιδράσει­ς. Τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια συνεπώς. Ο ενωμένος, αποφασισμέ­νος, σοβαρός, ενωτικός ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο απαραίτητο­ς από ποτέ. Αδήριτη ανάγκη και προτεραιότ­ητα για όλους. Πριν οι βλάβες γίνουν ανήκεστες…

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece