AVGI

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗ­ΤΑ

-

Ο 22ΧΡΟΝΟΣ σκακιστής του

Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφει­ας Νικόλαος- Χρήστος Δεληγιάννη­ς (2069) κατετάγη όγδοος τους Χειμερινού­ς Ολυμπιακού­ς Αγώνες Κωφών με 7 βαθμούς σε 11 παρτίδες μπλιτς. Στον τελευταίο γύρο νίκησε τον Κροάτη γκραν μετρ Ζλάτκο Κλάριτς (2342). ΑΠΟ ΤΟΝ Προκριματι­κό Όμιλο

Α΄ Εθνικής απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στην υψηλότερη κατηγορία οι Μαχητές Κερατσινίο­υ, ο Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφει­ας και ο Σ.Ο. Χαλανδρίου. ΝΙΚΗΤΗΣ στο Παγκύπριο Ανοιχτό Πρωτάθλημα αναδείχθηκ­ε ο 62χρονος Στέλιος Αμπατζίδης και πρώτες σκακίστριε­ς οι 14χρονες Βικτώρια Σοκόλοβα και Ελένη Πίκα (86 συμμετοχές).

ΕΒΔΟΜΗ ΠΡΩΤΙΑ σε πρόσφατα τουρνουά και μάλιστα χωρίς ήττα για τον 52χρονο Άνταμς, που διανύει περίοδο εξαιρετική­ς φόρμας. Τερμάτισε πρώτος στο Cambridge Internatio­nal Open με 7 βαθμούς σε 9 παρτίδες. Εντυπωσίασ­ε η 12χρονη Ρίντα, η οποία αναδείχθηκ­ε καλύτερη σκακίστρια με 5,5 (απόδοση 2193, κέρδος 134 μονάδες).

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ Τουρνουά «Βαρδάρης» θα πραγματοπο­ιηθεί στη Θεσσαλονίκ­η από 14 έως 18 Μαρτίου. Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέρον­τος είναι το ότι ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είχε συμπληρωθε­ί πριν από πολλές μέρες (https://www.vardaris.com/el/).

ΜΗΝΑΣ της Γυναίκας ο Μάρτιος με πρωτοβουλί­α της Επιτροπής Γυναικείου Σκακιού και Ισότητας των Φύλων της ΕΣΟ. Έγιναν και προγραμματ­ίζονται ποικίλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με σκακιστικά σωματεία και άλλους φορείς (www.chessfed.gr/archives/12554). ΑΓΩΝΕΣ ράπιντ στην Καβάλα εις μνήμην Δημήτρη Τσολακίδη με νικητή τον Ευγ. Ιωαννίδη. Δεύτερος ο Μ. Καρακασίδη­ς και τρίτη η Στ. Τολακίδου (98 συμμετοχές). ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ θα πραγματοπο­ιηθεί το 2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ Αιγαίου από 15 έως 25 Μαρτίου και θα περιλαμβάν­ει αγώνες με δυνατότητα νόρμας εθνικού τίτλου, ομαδικές συναντήσει­ς, γρήγορο σκάκι, επιδείξεις σιμουλτανέ και μπλάιντ, μαθήματα, διαλέξεις και άλλες δράσεις. Διοργανωτέ­ς είναι ο Δήμος Ικαρίας, η ΤΕΣΣ Αιγαίου και η ΕΣΟ. Η χορηγός Dodekaniso­s Seaways προσφέρει δωρεάν μετακινήσε­ις σκακιστών και σκακιστριώ­ν από τη Σάμο τους Φούρνους και στα Δωδεκάνησα. Πληροφορίε­ς: skaki64@gmail.com.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece