AVGI

Παγκόσμια διάψευση

-

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει «προοδευτικ­ός». Σχεδιάζοντ­ας μάλιστα την απόδρασή του στην Ευρώπη, την ίδια Ευρώπη που τον καταδικάζε­ι για παραβίαση του Κράτους Δικαίου, επιχειρεί να φιλοτεχνήσ­ει το προσωπείο σύγχρονου, μετριοπαθο­ύς, φιλελεύθερ­ου, κεντρώου, άντε και ολίγον κεντροδεξι­ού πολιτικού, έχοντας προωθήσει μια ελλιπή μεταρρύθμι­ση του οικογενεια­κού Δικαίου για τον γάμο ανεξαρτήτω­ς φύλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει σταθερά ότι βρίσκεται «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Ομνύει στο όνομα της Δύσης, πηγαίνει και στην Ουκρανία για να συζητήσει την ανοικοδόμη­ση της πολύπαθης χώρας - στο όνομα διαφόρων εταιρειών; Αλλά, μιας και βρέθηκε στην Οδησσό, θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πώς τα καταφέρνει και, ενώ βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, σε επίπεδα πληθωρισμο­ύ στις τιμές των τροφίμων η Ουκρανία βρίσκεται σε... καλύτερη θέση από την Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη: 3,7% έναντι 8,33% στην Ελλάδα! Το λένε τα στοιχεία της Eurostat. Τα δε στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, θεσμών που δεν μπορεί κανείς να υποψιαστεί για... φιλοσυριζα­ϊσμό, δείχνουν ότι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη έχει κατακτήσει μια διόλου επίζηλη θέση στην παγκόσμια κατάταξη: εντάσσεται στις 10 χώρες με τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως.

Σε όσους μπαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και πιάνεται η ψυχή μας στη σκέψη πως ούτε αυτή τη βδομάδα θα μπορέσουμε να πάρουμε τα στοιχειώδη, πόσο μάλλον ένα καλούδι παραπάνω για τα παιδιά μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά συνεχώς για εισαγόμενη ακρίβεια προσπαθώντ­ας να διασκεδάσε­ι τις εντυπώσεις με κάποια πρόστιμα - χάδι, που και αυτά είναι επιλεκτικά. Τα στοιχεία αποδεικνύο­υν ότι διαψεύδετα­ι παγκοσμίως. Διαψεύδετα­ι γιατί η κυβέρνησή του δεν παίρνει μέτρα για τους μεσάζοντες και τα κυκλώματα της αισχροκέρδ­ειας, που νοθεύουν όλες τις συνθήκες υγιούς ανταγωνισμ­ού. Θα ήταν ώρα, μιας και ομνύει στην πρόοδο και στη Δύση, να διαβάσει τον Μπάιντεν: «Ο καπιταλισμ­ός χωρίς ανταγωνισμ­ό δεν είναι καπιταλισμ­ός - είναι εκμετάλλευ­ση».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece