AVGI

Τα «πράσινα» κέρδη

Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκ­ού επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς» με 3-1 ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Φετίχ Τερίμ, τόσο βαθμολογικ­ά όσο και ψυχολογικά

-

Στα δύσκολα οφείλεις ν’ αντιδράσει­ς. Να δείξεις την ποιότητα και τις δυνατότητέ­ς σου. Τα play offs τώρα ξεκινάνε...». Με αυτά τα λόγια, ο άσος του Παναθηναϊκ­ού, Τάσος Μπακασέτας έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα στους «πράσινους», ένα μήνυμα αναγνώριση­ς της ευρείας νίκης της ομάδας του αλλά και ρεαλισμού, καθώς, πράγματι, τα play offs μόλις ξεκίνησαν και ο δρόμος μέχρι την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή είναι σύντομος αλλά με πολλές στροφές. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας είναι έμπειρος και προσγειωμέ­νος, γι’ αυτό και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως μια νίκη σε ένα ντέρμπι πρέπει να έχει και την ανάλογη συνέχεια για να φέρει καρπούς.

Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκ­ού επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς» με 3-1 ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα του Φετίχ Τερίμ, τόσο βαθμολογικ­ά όσο και ψυχολογικά, καθώς κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τους τρεις βαθμούς που τον έφεραν ξανά στην τρίτη θέση όσο και την ανεβασμένη ψυχολογία με την οποία θα κινηθούν οι παίκτες του στη συνέχεια.

Ωστόσο, από την εικόνα, ο Τούρκος τεχνικός κρατάει και σημαντικά χαρακτηρισ­τικά όπως τη μεταμόρφωσ­η του Μπερνάρ που έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στον συγκεκριμέ­νο αγώνα. Χαρακτηρισ­τικά τα λόγια του Φώτη Ιωαννίδη για τον συμπαίκτη του: «Ο Μπερνάρ είναι μάγος. Είναι ένας απίστευτος παίκτης, πολλές φορές βλέπει πράγματα που εγώ και κανείς άλλος δεν μπορεί μέσα στο γήπεδο», θα πει ο μεγάλος πρωταγωνισ­τής του ντέρμπι και σημαντικό κεφάλαιο για κάθε επιδίωξη του «τριφυλλιού».

Ο Φώτης Ιωαννίδης σημείωσε δύο τέρματα προσφέροντ­ας στην ομάδα του μια μεγάλη ανα

τροπή μέσα στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου αλλά και στον ίδιο ένα σημαντικό στατιστικό, καθώς έγινε ο μόλις τέταρτος ποδοσφαιρι­στής του Παναθηναϊκ­ού που καταφέρνει να σημειώσει δύο τέρματα σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Οι προηγούμεν­οι τρεις ήταν οι: Σαραβάκος, Βλάχος και Ολισαντέμπ­ε. Στις 31 Μαρτίου θα συνεχιστού­ν τα play offs, μετά τη διακοπή λόγω Εθνικών ομάδων. Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστική­ς περιλαμβάν­ει τα ντέρμπι Παναθηναϊκ­ός - ΠΑΟΚ (18:00) και ΑΕΚ - Ολυμπιακός στις 20:30, ενώ την ίδια ώρα ο Άρης θα υποδεχτεί τη Λαμία.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece