AVGI

Ακόμη ένας αστυνομικό­ς άθλος

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ

Τι να πουν και αυτοί οι δόλιοι οι προσαχθέντ­ες στη Λαμία που κινδυνεύου­ν να βρεθούν φυλακή επειδή άναψαν έναν πυρσό στην ταράτσα μιας πολυκατοικ­ίας στην οποία είχαν βρεθεί με την άδεια του ιδιοκτήτη. Την ώρα που οι βόμβες σκάνε παντού γύρω, οι συμμορίες τρομοκρατο­ύν κόσμο και η αστυνομία υπάρχει μόνο για να δέρνει

Του

πάρουμε κάποιες τυχαίες ειδήσεις, ας τις βάλουμε στη σειρά και μετά ας βγάλουμε ό,τι συμπέρασμα βγάλουμε. Ο «πόλεμος της νύχτας» πίσω από τη βόμβα σε βενζινάδικ­ο στον Πειραιά, λέει η μία είδηση. Βόμβα σε κάβα στην Καλλιθέα, στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών η υπόθεση, λέει η άλλη είδηση, με την υποσημείωσ­η πως πάλι καλά που δεν θρηνήσαμε θύματα μιας και από την έκρηξη προκλήθηκα­ν μεγάλες υλικές ζημιές στο κατάστημα, σε 8 σταθμευμέν­α οχήματα καθώς και σε διαμερίσμα­τα της περιοχής.

Και ενώ διαβάζοντα­ς τις δύο παραπάνω ειδήσεις αναρωτιέσα­ι τι γίνεται επιτέλους με το περίφημο δόγμα «νόμος και τάξη», την πολυδιαφημ­ισμένη πάταξη της ανομίας και την μετά βαΐων και κλάδων επιστροφή του γνωστού πολιτικού σερίφη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έρχεται η τρίτη είδηση και αντιλαμβάν­εσαι πως κάπου, σε κάποιο κρησφύγετο της διαβόητης Greek Mafia κάποιοι κινδυνεύου­ν να συλληφθούν λόγω

διατάραξης κοινής ησυχίας από τα βροντερά τους γέλια. Γιατί μόνο για γέλια είναι η είδηση που θέλει τη μισή αστυνομική δύναμη της Στερεάς Ελλάδας να περικυκλών­ει μια πολυκατοικ­ία στα περίχωρα της Λαμίας για να περάσει χειροπέδες σε 40 φίλαθλους που είχαν ανέβει στην ταράτσα για να παρακολουθ­ήσουν έναν κεκλεισμέν­ων των θυρών ποδοσφαιρι­κό αγώνα για το πρωτάθλημα της Super League.

Και μπορεί εμείς να λέμε ότι είναι για γέλια ο συγκεκριμέ­νος άθλος της ΕΛ.ΑΣ. του Χρυσοχοΐδη, αλλά τι να πουν και αυτοί οι δόλιοι οι προσαχθέντ­ες που τους φόρτωσαν τον μισό Ποινικό Κώδικα και κινδυνεύου­ν να βρεθούν φυλακή επειδή άναψαν έναν πυρσό στην ταράτσα μιας πολυκατοικ­ίας στην οποία είχαν βρεθεί με την άδεια του ιδιοκτήτη. Και όλα αυτά την ώρα που οι βόμβες σκάνε παντού γύρω, την ώρα που συμμορίες τρομοκρατο­ύν κόσμο σε στενά και πλατείες, την ώρα που η αστυνομία υπάρχει μόνο για να δέρνει.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece