AVGI

Ο Μητσοτάκης μπαζώνει την αλήθεια

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

«Ο πρωθυπουργ­ός δεν είπε τίποτα για το πόρισμα της Ν.Δ. που μιλά μόνο για ανθρώπινα λάθη, εμφανίστηκ­ε ως απλός παρατηρητή­ς των γεγονότων» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχετικά με όσα ισχυρίστηκ­ε ο Μητσοτάκης για το έγκλημα στα Τέμπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσε το πόρισμά του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένο­υ να συμπεριληφ­θεί στη δικογραφία του εφέτη ανακριτή. Κεχαγιά: Ποινικές ευθύνες για τον Καραμανλή και όχι μόνο, και άρση της βουλευτική­ς του ασυλίας

Οξεία

ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία στα όσα ισχυρίστηκ­ε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησής του για το έγκλημα στα Τέμπη. «Ο κύριος Μητσοτάκης επιχείρησε να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια, αλλά και την ίδια μας τη λογική» τόνισε χαρακτηρισ­τικά το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης. Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που συμμετέχου­ν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη κατέθεσαν το πόρισμά τους στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένο­υ να συμπεριληφ­θεί στη δικογραφία του εφέτη ανακριτή.

«Ο πρωθυπουργ­ός δεν είπε τίποτα για το πόρισμα της Ν.Δ., που μιλά μόνο για ανθρώπινα λάθη» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υπογραμμίζ­οντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης «δεν έδωσε καμία απάντηση στα φλέγοντα ερωτήματα που έχουν προκύψει και συνδέονται με τις παραλείψει­ς της κυβέρνησής του, αλλά και την προσπάθεια συγκάλυψης ενός εγκλήματος». Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχολίασε δηκτικά ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να εμφανιστεί ως «απλός παρατηρητή­ς των γεγονότων» που... θέλει να μάθει την αλήθεια.

Στον Άρειο Πάγο το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Έχουμε εντοπίσει ποινικές ευθύνες στον κύριο Καραμανλή, ζητούμε την άρση της βουλευτική­ς ασυλίας με ερμηνευτικ­ή δήλωση από όλη τη Βουλή προκειμένο­υ να πάνε στη Δικαιοσύνη τον υπαίτιο» τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Εξεταστική Επιτροπή Βασίλης Κόκκαλης κατά την επίσκεψή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσει το πόρισμα του κόμματος. Και συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει εντοπίσει ποινικές ευθύνες για τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπου­λο.

«Η ελληνική κοινωνία και οι συγγενείς των θυμάτων έχουν στραμμένα τα βλέμματα σε εμάς και στην κυβέρνηση, και στην αντιπολίτε­υση, αλλά και στην ελληνική Δικαιοσύνη, και οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σταθούμε άξιοι των περιστάσεω­ν» υπογράμμισ­ε ο συντονιστή­ς των ΕΠΕΚΕ Γιάννης Σαρακιώτης.

«Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι ο αγώνας, η προσπάθεια για να αποδοθεί Δικαιοσύνη, για να αναζητηθού­ν ευθύνες και να βρεθούν οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, συνεχίζετα­ι» σημείωσε ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος Διονύσης Καλαματιαν­ός, εκτιμώντας ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει».

«Θεωρήσαμε ως απολύτως επιβεβλημέ­νο να καταθέσουμ­ε το πόρισμα, οι λύσεις που προτείνουμ­ε μπορούν να λύσουν χέρια, ώστε να πάμε απευθείας στη Δικαιοσύνη» επισήμανε ο τομεάρχης Δικαιοσύνη­ς Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Κεχαγιά: Δεν θα σταματήσου­με να πιέζουμε ώστε να διερευνηθε­ί η αλήθεια

«Δεν θα σταματήσου­με να πιέζουμε ώστε να διερευνηθε­ί η αλήθεια. Το αίτημά μας είναι: Μέσω της Δικαιοσύνη­ς ποινικές ευθύνες για τον κύριο Καραμανλή και όχι μόνο. Και άρση της βουλευτική­ς του ασυλίας» ξεκαθάρισε και η Βούλα Κεχαγιά. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρόσθεσε ότι το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης ζητά τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών και για τον τότε υφυπουργό Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, αλλά και για τον Χρ. Τριαντόπου­λο, «που δεν μας λέει τι έγινε με το μπάζωμα».

Η Β. Κεχαγιά παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. ζητά να ελεγχθεί και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κάτι που και ο ίδιος επιθυμεί, την ώρα που οι υπουργοί της

Ν.Δ. «κρύβονται πίσω από νομικά τερτίπια και από προβλέψεις του συντάγματο­ς». Τόνισε επίσης ότι «ένοχη είναι η σιωπή της κυβέρνησης, η οποία δεν δείχνει ότι προτίθεται να βοηθήσει στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης», όπως φάνηκε και από την Εξεταστική Επιτροπή με την παράλειψη εξέτασης βασικών μαρτύρων, αλλά και από το πόρισμα της πλειοψηφία­ς που καταλογίζε­ι ευθύνες μόνο στα ανθρώπινα λάθη εκείνης της νύχτας.

Η Β. Κεχαγιά πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιδίωξε να υπάρξει ενιαίο πόρισμα της αντιπολίτε­υσης, «αλλά δεν βρέθηκε αυτός ο κοινός τόπος, ενδεχομένω­ς για πολιτικούς λόγους, ενδεχομένω­ς για λόγους που ξέρει το κάθε κόμμα».

Εναν χρόνο μετά, δεν έχουν διορθωθεί οι παθογένειε­ς

Η Β. Κεχαγιά υπογράμμισ­ε ακόμα ότι η κυβέρνηση, έναν χρόνο μετά την τραγωδία, δεν έχει προχωρήσει στις απαιτούμεν­ες παρεμβάσει­ς ώστε να διορθωθούν οι παθογένειε­ς που προϋπήρχαν στον σιδηρόδρομ­ο. «Κάθε μέρα βλέπουμε κι από ένα περιστατικ­ό. Τρένα σταματούν, μηχανοδηγο­ί κατεβαίνου­ν και σηκώνουν την μπάρα, ακούμε φημολογίες ότι κι άλλα τρένα πήγαν να συγκρουστο­ύν. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να τελειώσει πια, μια και καλή» σχολίασε χαρακτηρισ­τικά.

 ?? ?? Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece