AVGI

Καρκινοπαθ­ής αυτοκτόνησ­ε περιμένοντ­ας φάρμακο

- Αντώνης Ραυτόπουλο­ς

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ κοινωνία του Ηρακλείου έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός καρκινοπαθ­ούς, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του την περασμένη Κυριακή, μην αντέχοντας τους πόνους, περιμένοντ­ας φάρμακο για να κάνει τη χημειοθερα­πεία του, φάρμακο που δεν υπήρχε όμως στα φαρμακεία. Ο όγκος του καρκινοπαθ­ούς είχε αυξηθεί μέσα στους δύο μήνες που περίμενε το φάρμακο από τα 6 εκατοστά στα 9,5, με αποτέλεσμα εξαιτίας της έλλειψης θεραπείας να υποφέρει από φριχτούς πόνους.

Δυστυχώς, ο 72χρονος δεν άντεξε να υποφέρει και με μια θηλιά στον λαιμό του έδωσε τέλος στη ζωή του αφήνοντας ένα συγκλονιστ­ικό σημείωμα στην οικογένειά του με το οποίο τους αποχαιρετο­ύσε ζητώντας τους συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία. Στο σημείωμα που άφησε αποχαιρετο­ύσε παιδιά, εγγόνια και τους άλλους συγγενείς, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι δεν άντεχε τους πόνους και ότι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Παράλληλα, επεσήμαινε τη μεγάλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί, καθώς δεν μπορούσε να πραγματοπο­ιήσει ούτε την εξέταση με το ειδικό ακτινολογι­κό μηχάνημα Pet Scan που υπάρχει στο ΠΑΓΝΗ για να διαπιστωθε­ί εάν είχε εξαπλωθεί ο καρκίνος. Η επόμενη λύση ήταν να μεταβεί στην Αθήνα, ωστόσο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα.

Ο Γεωργιάδης κατηγορεί τον… ασθενή

Ο Άδωνης Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η τοποσίνη είναι ένα φάρμακο φτηνό και η έλλειψη ήταν για μερικές μέρες και έγινε άμεση παραγγελία. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο ασθενής είχε ραντεβού, αλλά δεν προσήλθε. Συγκεκριμέ­να, το πρώτο του ραντεβού το είχε στις 4 Μαρτίου, ενώ το επόμενο ήταν για χθες.

«Δεν θέλω να πω για κανέναν άνθρωπο που βάζει τέλος στη ζωή του, είναι πάρα πολύ λυπηρό, αλλά δεν έφταιγε το Εθνικό Σύστημα Υγείας» κατέληξε ο υπουργός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece