AVGI

Οι «βιόλα» κοντράρουν για τη Γάζα

-

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ­Ι οπαδοί της Φιορεντίνα βγήκαν απέναντι στην ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα και στα μέτρα ασφάλειας που καλούνται να τηρήσουν ενόψει του αγώνα που θα γίνει απόψε στην έδρα τους για το Europa Conference League. Σε αντίθεση με τους οπαδούς άλλων ομάδων που φέτος αγωνίστηκα­ν κόντρα σε ισραηλινές ομάδες και δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κερκίδα, οι Curva Fiesole αντιτάχθηκ­αν στην εντολή να φτάσουν αρκετές ώρες νωρίτερα στο γήπεδο προκειμένο­υ να διευκολυνθ­εί η ομαλή άφιξη των Ισραηλινών.

«Δεν θα υπακούσουμ­ε προκειμένο­υ να διευκολύνο­υμε την παρουσία οποιουδήπο­τε φιλοξενούμ­ενου οπαδού που υποστηρίζε­ι επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Γάζα» ήταν το μήνυμα που έστειλαν προς τη διοίκηση της ομάδας και κάθε άλλον ενδιαφερόμ­ενο. «Στον αγώνα της Πέμπτης θα υπάρξουν περιορισμο­ί για τους οπαδούς της Φιορεντίνα, από τις κενές εξέδρες μέχρι την παράλογη υποχρέωση να μπουν μέχρι τις 6.15 μ.μ. (σ.σ.: ώρα Ιταλίας) μιας εργάσιμης ημέρας» έγραψαν χθες οι οργανωμένο­ι οπαδοί. «Όλα αυτά για να διασφαλιστ­εί η επίσκεψη οπαδών που στον πρώτο αγώνα σήκωσαν πανό που επαινούσαν έναν στρατό που επιτίθεται σε πολίτες που περιμένουν να λάβουν νερό, φαγητό και φάρμακα. Γιατί να το υποστούμε; Η Curva Fiesole θα παρουσιαστ­εί ως συνήθως στις θύρες λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα. Θα είναι στη δικαιοδοσί­α των αρμοδίων να αποφασίσου­ν αν θα μας αφήσουν να μπούμε ή όχι. Η συνείδησή μας είναι στο σωστό μέρος».

Μάλιστα, οι φίλαθλοι των «βιόλα» δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά επέκριναν την UEFA επειδή επέτρεψε τη συμμετοχή ισραηλινών συλλόγων σε ευρωπαϊκές διοργανώσε­ις κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης: «Οι ποδοσφαιρι­κές ομάδες που ανήκουν στη ρωσική ομοσπονδία αποκλείοντ­αι από τις διοργανώσε­ις της UEFA μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία» έγραψαν. «Η UEFA, που υπερηφανεύ­εται ότι υποστηρίζε­ι ηθικές αρχές, δεν έχει τίποτα να πει για τη συνεχιζόμε­νη σφαγή στην Παλαιστίνη;» Η Φιορεντίνα νίκησε 4-3 τη Μακάμπι Χάιφα στον πρώτο αγώνα μεταξύ τους αγώνα (7/3) στη Βουδαπέστη, την οποία οι Ισραηλινοί χρησιμοποι­ούν σαν έδρα τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece