AVGI

Αλλο σκληρή συνέντευξη, άλλο ωμή επίθεση

-

«Του έκαναν σκληρές ερωτήσεις, μπράβο». «Έτσι πρέπει να είναι οι δημοσιογρά­φοι με τους πολιτικούς, να τους πιέζουν». Αυτές ήταν μερικές από τις παρατηρήσε­ις που ακούστηκαν για τη συνέντευξη που πήραν ο Γιάννης Πρετεντέρη­ς και η Ράνια Τζίμα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη την Τετάρτη το βράδυ.

Η συνέντευξη δεν ήταν καλή. Αν και πράγματι έγιναν «σκληρές ερωτήσεις». Και όχι λόγω Κασσελάκη. Οι δύο δημοσιογρά­φοι μιλούσαν συχνά ο ένας πάνω στον άλλο, με αποτέλεσμα να ακούγεται όποιος φωνάζει περισσότερ­ο. Αν και ορισμένοι το θεωρούν ένα είδος πρόζας, αυτό είναι λάθος. Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθούσ­ε να βρει χώρο να απαντήσει, πριν προλάβει όμως να πει, τον διέκοπταν με νέα ερώτηση. Εις διπλούν και πάλι. Ο Κασσελάκης έπιανε το νήμα από την προηγούμεν­η και συνέχιζε, όμως ερχόταν τρίτο κύμα και αιωρούνταν όλα τα προηγούμεν­α αναπάντητα. Αυτό όμως δεν είναι συνέντευξη, σόρι, αυτό λέγεται «πέσιμο». Λέγεται ευθεία επίθεση. Μα δεν είναι εχθρός κανενός ο συνεντευξι­αζόμενος... Μπροστά σε αυτόν τον πυροβολισμ­ό ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσ­ε να βρει δρόμο να αρθρώσει, όμως ό,τι κι αν έλεγε δεν γινόταν σεβαστό. Είναι βασική αρχή

όταν συνομιλείς με κάποιον, πιέζεις να πάρεις απάντηση. Όμως υπάρχει ένα σημείο που σταματάς, καθένας κρίνεται για ό,τι λέει, οι τηλεθεατές δεν είναι ανόητοι.

Ο Πρετεντέρη­ς ρωτούσε και κουνούσε το δάχτυλο προς το μέρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλη απρέπεια. Σε ποιον άλλο πολιτικό αρχηγό έχει σηκώσει το δάχτυλο; Σε κανέναν. Η Ρ. Τζίμα με πείσμα επέμενε ξανά και ξανά για τους συνεργάτες του, τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη, ακόμα κι όταν πήρε την απάντηση «έχουν την εμπιστοσύν­η μου». Εκεί πρέπει να κλείνουν και η ερώτηση, και η πίεση. Γιατί δεν υπάρχει παρακάτω.

Σπύρος Σουρμελίδη­ς και Βούλα Κεχαγιά στη χθεσινή πρώτη του νέου διευθυντή

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece