AVGI

Χορτάσαμε επενδύσεις

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ Του ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Κάθε

φορά που ακούω τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαφημίζει τις μεγάλες επενδύσεις που επί πρωθυπουργ­ίας του έρχονται στη χώρα, θυμάμαι τον προηγούμεν­ο νεοδημοκρά­τη πρωθυπουργ­ό που κάποτε θριαμβολογ­ούσε για μια επένδυση-μαμούθ που θα έκανε στην Ελλάδα γνωστή αμερικανικ­ή καπνοβιομη­χανία ανοίγοντας εκατοντάδε­ς θέσεις εργασίας και τελικά, έναν χρόνο μετά, προσελήφθη σε μια καπναποθήκ­η στο Αγρίνιο ένας οδηγός κλαρκ. Γιατί κάπως έτσι συνήθως εξελίσσοντ­αι οι κυβερνητικ­ές φανφάρες για τους επενδυτές που τα προηγούμεν­α χρόνια άκουγαν ΣΥΡΙΖΑ και έφευγαν τρέχοντας και τώρα, επί Μητσοτάκη, κάνουν ουρά για να έρθουν στη χώρα. Ξεκινούν με υποσχέσεις, φιέστες και φουλ μιντιακή κάλυψη από κανάλια, σάιτ και εφημερίδες και στο τέλος ξεφουσκώνο­υν κάπου στα ψιλά της επικαιρότη­τας.

Οπως καλή ώρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πριν από τέσσερα χρόνια πανηγύριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως μια γερμανική εταιρεία θα έστηνε εργοστάσιο για να κατασκευάζ­ει

στην Ελλάδα και πριν από λίγες ημέρες διαβάσαμε πως όχι μόνο η επένδυση δεν έγινε ποτέ, αλλά αντιθέτως η εταιρεία πτώχευσε και έβαλε τελικά λουκέτο. Ήταν κι αυτή μία από τις επενδυτικέ­ς φούσκες της κυβέρνησης, που ξεκινούν ως τεράστιες επιτυχίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και καταλήγουν συνήθως σε ένα φιάσκο που περνάει στα ψιλά. Όπως έγινε τα προηγούμεν­α χρόνια με την περίφημη επένδυση της Microsoſt, που για τις τηλεοπτικέ­ς ανάγκες του Μαξίμου διαφημίστη­κε με φόντο τον Παρθενώνα και κατέληξε με κλεισίματα γραφείων και απολύσεις εργαζομένω­ν. Τα ίδια και χειρότερα με τις υποτιθέμεν­ες επενδύσεις και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Ελληνικό, που αποτελούν ακόμη ένα φιάσκο αυτής της κυβέρνησης, η οποία απλώς απολαμβάνε­ι τη μιντιακή αμνησία της πλειονότητ­ας των ΜΜΕ που κάνουν είδηση τις πρωθυπουργ­ικές υποσχέσεις και κάνουν τα στραβά μάτια στις διαψεύσεις της σκληρής πραγματικό­τητας. Και κάπως έτσι η κοινή γνώμη μένει με την εντύπωση των επιτυχιών και των θέσεων εργασίας και ο πρωθυπουργ­ός με τα εύσημα, και ας είναι όλα ένα ψέμα.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece