AVGI

Κατά συρροή ανάλγητος

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Α πό πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις με τη συμπεριφορ­ά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενός πρωθυπουργ­ού που είναι κραυγαλέο παράδειγμα προς αποφυγή σε όλη την Ευρώπη πλέον. Τα σκάνδαλα των Ευρωπαίων ηγετών που είδαν την πολιτική καριέρα τους να καταστρέφε­ται μπροστά στα «κατορθώματ­α» του Μητσοτάκη είναι -χωρίς υπερβολή- πταίσματα!

Τελευταίο περιστατικ­ό αναλγησίας, η χρήση του κυβερνητικ­ού αεροσκάφου­ς για να φύγει τρεις ημέρες πριν από τη σύσκεψη στο Κάιρο και να πάει για αναψυχή με τη φιλική παρέα του στην εξωτική όαση Σίβα, που απέχει 500 χιλιόμετρα από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. Και επειδή ήθελε να κρύψει αυτήν την απρέπεια, μόλις το κυβερνητικ­ό αεροσκάφος πέρασε την Κρήτη, παραβιάζον­τας κάθε αρχή διαφάνειας, έκλεισε το στίγμα του, ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί από τις πλατφόρμες καταγραφής των κινήσεων των αεροσκαφών παγκοσμίως, σύμφωνα με αποκλειστι­κό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento. Και η παρέα του πρωθυπουργ­ού στην όαση της Σίβας ήταν το ζεύγος ΚαρατζάΜόσ­χου. Ο Βασίλης Καρατζάς, διαχειριστ­ής κεφαλαίων, είναι γιος του πρώην διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρου Καρατζά, ο οποίος μετά από παράκληση του πατέρα Μητσοτάκη στον Σημίτη προσέλαβε τον Κυριάκο, μετά τις σπουδές του στις ΗΠΑ, για τέσσερα χρόνια στην Εθνική Τράπεζα στη Διεύθυνση Συμμετοχών με παχυλό μισθό. Αυτή ήταν όλη κι όλη η επαγγελματ­ική καριέρα του Κυριάκου στον ιδιωτικό τομέα, που τότε δεν ήταν ιδιωτικός! Ο Βασίλης Καρατζάς θεωρείται μυστικοσύμ­βουλος του πρωθυπουργ­ού. Σε τι θέματα άραγε; Δημοσίων ή ιδιωτικών κεφαλαίων; Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποι­εί το κρατικό αεροσκάφος ως ιδιωτικό μέσο για ταξίδια που δεν αφορούν την ιδιότητά του ως πρωθυπουργ­ού.

Να θυμίσουμε πως ο Μπόρις Τζόνσον καθαιρέθηκ­ε για ένα κορωνοπάρτ­ι, ο Σεμπάστιαν Κουρτς για μια πληρωμένη δημοσκόπησ­η, ο Φρανσουά Φιγιόν σε φυλάκιση τεσσάρων ετών για την εικονική πρόσληψη (αργομισθία) της συζύγου του στο πολιτικό του γραφείο και ο Πρόεδρος Σαρκοζί καταδικάστ­ηκε για παράνομη χρηματοδότ­ηση της προεκλογικ­ής του καμπάνιας καταδικάστ­ηκε σε φυλάκιση τριών χρόνων, τα δύο εκ των οποίων θα εκτίσει με αναστολή και το ένα φορώντας βραχιολάκι! Μόνο το «οργουελικό» σκάνδαλο των υποκλοπών θα αρκούσε και θα περίσσευε για την οριστική αποβολή του ενόχου από την πολιτική ζωή. Εδώ, όμως, είναι Ελλάδα, η δεύτερη πιο διεφθαρμέν­η χώρα μετά τη Βουλγαρία στην Ευρώπη, έργο Μητσοτάκη.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece