AVGI

Οι δημοσκοπήσ­εις έφεραν επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Η Χαριλάου Τρικούπη προσπαθεί να μπει σφήνα στη σύγκρουση Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας θέση κατά του ΣΥΡΙΖΑ

- Του ΝΙΚΟΥ ΛΙΟΝΑΚΗ

Εως τώρα το ΠΑΣΟΚ έβαζε στο κάδρο της κριτικής του αυστηρά την κυβέρνηση θέλοντας να δείξει πως, παρότι τρίτο σε κοινοβουλε­υτική δύναμη, είναι ο βασικός αντίπαλος της Ν.Δ. Σε αυτό το πλαίσιο, και με τον «αέρα» της δεύτερης θέσης στις δημοσκοπήσ­εις όλους τους τελευταίου­ς μήνες, απέφευγε τις συγκρούσει­ς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε τις τελευταίες μέρες να μπει σφήνα στην αντιπαράθε­ση που έχει ανοίξει το Μέγαρο Μαξίμου και η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιχειρημα­τικές δραστηριότ­ητες του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και όχι μόνο, προκαλώντα­ς ερωτήματα για την τακτική του.

Τα δημοσκοπικ­ά ευρήματα του τελευταίου δεκαημέρου δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να έχει περάσει στην τρίτη θέση ή να «συγκατοικε­ί» με τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ είχε «συνηθίσει» εσχάτως να είναι το κόμμα που δέχεται επιθέσεις από τη Ν.Δ. στην προσπάθειά της να το απαξιώσει στα μάτια των κεντρώων ψηφοφόρων. Αυτό κλιμακώθηκ­ε με αφορμή τη στάση του όσον αφορά τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Η επικοινωνι­ακή καταιγίδα που έχει βάλει μπροστά η Κουμουνδού­ρου δημιουργεί προβληματι­σμό στη Χαριλάου Τρικούπη για την αυξανόμενη επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εντείνεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσ­εις. Παράλληλα, η επικέντρωσ­η των πυρών της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το δίπολο της σύγκρουσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτε­υση, αφήνοντας στην άκρη τον ρόλο που αξιώνει το ΠΑΣΟΚ για τον εαυτό του.

Την ώρα που μαινόταν ένας πολυήμερος πόλεμος ανακοινώσε­ων ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ έσπευσε κι εκείνο να προσπαθήσε­ι να επιφέρει πλήγμα στην αξιωματική αντιπολίτε­υση μιλώντας για «φορολογικό παράδεισο» του Delaware. «Για τον κ. Ανδρουλάκη μόνο συμπάθεια. Γιατί όταν ο παρακολουθ­ούμενος ξέρει ότι ο θύτης του βρίσκεται σε δύσκολη πολιτική στιγμή, είναι αναγκασμέν­ος να τον βοηθήσει. Και επειδή δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, πόσο μάλλον σε αγγλόφωνο περιβάλλον, ας του εξηγήσει κάποιος ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν φορολογικο­ύς παραδείσου­ς» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά.

Εν συνεχεία το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσε­ι εκδίδοντας ανακοίνωση εις βάρος του Κ. Μητσοτάκη για το ταξίδι με το πρωθυπουργ­ικό αεροσκάφος στην όαση Σίβα, ωστόσο και εκεί έβαλε στο επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντ­ας ότι ο πρωθυπουργ­ός «έχει “ζηλέψει” τη “δόξα” του προκατόχου του: Επιθέσεις στις ανεξάρτητε­ς Αρχές, “παραμάγαζα” και παράκεντρα εξουσίας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece