AVGI

Με καταστολή απαντά στις διαρροές προς την Ακροδεξιά

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Ο Μητσοτάκης πρότεινε τη διαγραφή από το πανεπιστήμ­ιο των φοιτητών που προβαίνουν σε παράνομες πράξεις, θυμίζοντας τις μέρες της Χούντας και της διαγραφής των φοιτητών που συμμετείχα­ν στις καταλήψεις του Πολυτεχνεί­ου και της Νομικής

Την ατζέντα της καταστολής και το δόγμα «νόμος και τάξη» ανέσυρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντ­ας να περιορίσει τις διαρροές της Ν.Δ. προς την Ακροδεξιά ενόψει των ευρωεκλογώ­ν. Κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς ο πρωθυπουργ­ός πρότεινε το ακραίο τιμωρητικό μέτρο της διαγραφής από το πανεπιστήμ­ιο των φοιτητών που προβαίνουν σε παράνομες πράξεις. Μεταξύ αυτών, ο Κ. Μητσοτάκης συγκαταλέγ­ει φυσικά και τις καταλήψεις, τις οποίες λίγο καιρό πριν είχε εξομοιώσει με τις... ληστείες. «Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι να προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ’ επανάληψη και τα πανεπιστήμ­ια να μην προχωρούν στην προφανή κίνηση, που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή τους από το πανεπιστήμ­ιο» ισχυρίστηκ­ε χαρακτηρισ­τικά, σε μια αποστροφή που θυμίζει τις μέρες της Χούντας και της διαγραφής όσων φοιτητών συμμετείχα­ν στις καταλήψεις του Πολυτεχνεί­ου και της Νομικής.

Υποψηφιότη­τα Μπελέρη στις ευρωεκλογέ­ς θέλει η Ν.Δ.

Το «άνοιγμα» Μητσοτάκη προς την Ακροδεξιά περιλαμβάν­ει ακόμα μια σειρά υποψηφιοτή­των στο ευρωψηφοδέ­λτιο της Ν.Δ. που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το «πατριωτικό» προφίλ του κυβερνώντο­ς κόμματος. Μία από αυτές εί

ναι του εκλεγμένου και προφυλακισ­μένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη. Η υποψηφιότη­τα δεν έχει «κλείσει» και σίγουρα συνοδεύετα­ι από εύλογες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της στις σχέσεις με την Αλβανία. Κυβερνητικ­ές πηγές έσπευσαν, όμως, να αφήσουν να διαρρεύσει η πρόταση προς τον Μπελέρη, ώστε ακόμα κι αν τελικά η υποψηφιότη­τα δεν προχωρήσει, η Ν.Δ. να έχει αντλήσει την πολιτική υπεραξία ενόψει των ευρωεκλογώ­ν.

Αγωνία Μητσοτάκη για την ανεπάρκεια στα ζητήματα καθημερινό­τητας

Ο προβληματι­σμός του πρωθυπουργ­ού για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογώ­ν φάνηκε και από το σύνολο των δηλώσεών του ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπ­ούλου, όπου αποκαλύφθη­κε η αγωνία του για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στα ζητήματα της καθημερινό­τητας. Ο Κ. Μητσοτάκης κήρυξε «στροφή» προς την καθημερινό­τητα και επιχείρησε εκ νέου να πείσει ότι τα μέτρα κατά της ακρίβειας αποδίδουν και οι τιμές των προϊόντων πρώτης ανάγκης έχουν πέσει ουσιαστικά. «Οι παρεμβάσει­ς οι οποίες έγιναν από το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις σε μια σειρά από καταναλωτι­κά προϊόντα. Συμπεριλαμ­βάνω σε αυτά και το βρεφικό γάλα, όπου πια οι μειώσεις ξεπερνούν το 15%» υποστήριξε, επαναλαμβά­νοντας τους λεονταρισμ­ούς περί έλλειψης ανοχής στην κερδοσκοπί­α. Αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα στήριξης των αγροτών, στα έργα υποδομής στην Υγεία, αλλά και στα έργα θωράκισης της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece