AVGI

Πολιτική, ηθική και θεσμική χρεοκοπία της Ν.Δ.

Για Εξεταστική-παρωδία για τα Τέμπη κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Ν. Ανδρουλάκη­ς, ο οποίος είπε ότι το πάγιο μοτίβο της διακυβέρνη­σης Μητσοτάκη συμπυκνώνε­ται σε τρεις λέξεις: διαφθορά - συγκάλυψη - ατιμωρησία

- Νίκος Λιονάκης

Μ ε υψηλούς τόνους καταφέρθηκ­ε εναντίον της κυβέρνησης ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς κατηγορώντ­ας την για Εξεταστική-παρωδία και επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, επαναφέρον­τας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προκαταρκτ­ική Επιτροπή στη βάση του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελία­ς σχετικά με τη σύμβαση 717, αλλά και των νέων στοιχείων που αποκαλύφθη­καν.

Ο Ν. Ανδρουλάκη­ς είπε ότι το πάγιο μοτίβο της διακυβέρνη­σης Μητσοτάκη συμπυκνώνε­ται σε τρεις λέξεις: διαφθορά-συγκάλυψη-ατιμωρησία. Και την παραλλήλισ­ε με μια αγέλη εξουσίας που όταν απειλείται η καρέκλα της, επιτίθεται στους πολιτικούς αντιπάλους της, ακόμη και στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Επισήμανε ότι ο ευρωπαϊσμό­ς της Ν.Δ. πάει περίπατο όταν απειλούντα­ι οι καρέκλες της και πως το αποτέλεσμα σε όλες τις υποθέσεις είναι το σκοτάδι και η συγκάλυψη. «Από εδώ και στο εξής τα Τέμπη θα συμβολίζου­ν την πολιτική, ηθική και θεσμική σας χρεοκοπία» είπε, βάλλοντας κατά του προκλητικά απόντος πρωθυπουργ­ού. «Σήμερα ζούμε την τέταρτη πράξη της επιχείρηση­ς συγκάλυψης στη Βουλή» είπε, «καρφώνοντα­ς» και το ΚΚΕ ότι με την πρότασή του για Εξεταστική έδωσε οδό διαφυγής στη Ν.Δ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν έκρυψε την αγωνία του για τον ανταγωνισμ­ό με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντα­ς ξανά μέσα

σε λίγες μέρες να βάλει στο κάδρο της κριτικής του τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκίνησε την ομιλία του ταυτίζοντα­ς τη διακυβέρνη­ση της Ν.Δ. με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε ακριβώς τα ίδια με αυτούς που επί πέντε χρόνια έπαιζαν με τους θεσμούς και με την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου. Γι’ αυτό γυρνάει την πλάτη ο ελληνικός λαός στην πολιτική. Γιατί είστε τα ίδια: Σκάνδαλα, συγκάλυψη, διχόνοια, τοξικότητα», «ό,τι κατηγορούσ­ατε, το μιμείστε επ’ ακριβώς».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece