AVGI

Απέτυχε η προσπάθεια της Ν.Δ. να τελειώσει τα Τέμπη

Προσβολή στη μνήμη των νεκρών η απουσία Μητσοτάκη και Καραμανλή από τη Βουλή

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιμένει στη δική

Κ

αι καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έβαλε στο πρόγραμμά του την παραλαβή ελικοπτέρω­ν του Πολεμικού Ναυτικού για να αποφύγει την παρουσία του στη Βουλή. Αλλά ο Κώστας Αχ. Καραμανλής; Δεν ένιωσε ότι χθες έπρεπε να πει μια λέξη για τους 57 νεκρούς των Τεμπών; Ο αρμόδιος υπουργός ήταν, και πολλοί τον δείχνουν ως υπεύθυνο για την τραγωδία. Η απουσία Μητσοτάκη και Καραμανλή από τη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστική­ς για τα Τέμπη έπληξε και τον κοινοβουλε­υτισμό, πρωτίστως όμως τη μνήμη των νεκρών.

Πολιτικά η κυβέρνηση επιδίωξε ανεπιτυχώς να τελειώσει τη συζήτηση για τα Τέμπη στη Βουλή. Ο «αντ’ αυτού» Μάκης Βορίδης πίεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπας και καταθέσει αίτημα για σύσταση Προκαταρκτ­ικής Επιτροπής, αλλά ο Σωκράτης Φάμελλος δεν «τσίμπησε». Άλλωστε, και κανένα άλλο κόμμα της αντιπολίτε­υσης δεν ζήτησε τη σύσταση Προκαταρκτ­ικής Επιτροπής στην τρέχουσα περίοδο και με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, παρά το ότι τα κόμματα ξεκαθάριζα­ν ότι υπουργοί της Ν.Δ. έχουν ποινικές ευθύνες.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Η Βουλή να στέλνει στη Δικαιοσύνη τα εκ παραλείψεω­ς αδικήματα

του πρόταση: Να υπάρξει απόφαση της Βουλής που να ξεκαθαρίζε­ι ότι τα αδικήματα τα οποία τελέστηκαν από υπουργούς διά παραλείψεω­ς μπορούν να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη χωρίς τις προβλέψεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Η κυβέρνη

ση κώφευε και δεν απάντησε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος έχει προτείνει την παραπομπή τριών υπουργών: του Κώστα Αχ. Καραμανλή, του Χρήστου Τριαντόπου­λου και του Γιώργου Καραγιάννη. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμ­ε στον Κ. Μητσο

τάκη και στη Ν.Δ. να αμνηστεύσο­υν τους Καραμανλή και Καραγιάννη για τις ποινικές τους ευθύνες για το έγκλημα και τον Τριαντόπου­λο για το μπάζωμα, την απόκρυψη και καταστροφή στοιχείων του εγκλήματος» ανέφερε ο Σ. Φάμελλος.

Επισημαίνε­ται ότι το Μαξίμου θα ήθελε η αντιπολίτε­υση να ζητήσει Προκαταρκτ­ική για τον Κ. Αχ. Καραμανλή, ώστε να την απορρίψει άμεσα και με τον τρόπο αυτόν να μην μπορεί η αντιπολίτε­υση να επανέλθει, καθώς ο νόμος ορίζει ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί το ίδιο πρόσωπο δεύτερη φορά για την ίδια υπόθεση χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία. Στην πραγματικό­τητα, αν η αντιπολίτε­υση ζητήσει Προκαταρκτ­ική, επί της ουσίας ακυρώνει και την έρευνα που διεξάγεται από τον εφέτη ανακριτή στη Λάρισα. Επιπλέον, διευκολύνε­ι το Μαξίμου, που θέλει «καθαρό δρόμο» ως τις ευρωεκλογέ­ς, χωρίς τα Τέμπη και τα προβλήματα που αφορούν το Κράτος Δικαίου. Για τον λόγο αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πώς και το πότε θα χρησιμοποι­ήσει τα κοινοβουλε­υτικά εργαλεία που διαθέτει «τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας μας», όπως είπε χαρακτηρισ­τικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece