AVGI

Κόντρα για τα μπάζα που απέκρυψαν

- Κώστας Πουλακίδας

Αναπάντητε­ς έμειναν από την κυβέρνηση οι σοβαρές καταγγελίε­ς ότι συνεργάτης του υπουργού Χρήστου Τριαντόπου­λου έδωσε εντολή να πάνε σε ιδιωτικό οικόπεδο μπάζα από τα Τέμπη. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο συνεργάτης είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργί­ου. Εν τω μεταξύ, χθες στη Βουλή βρίσκονταν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς, αλλά δεν εμφανίστηκ­ε ούτε ο καταγγελλό­μενος υφυπουργός

Χρ. Τριαντόπου­λος ούτε ο επίσης καταγγελλό­μενος γενικός γραμματέας του υπουργείου. «Μια πληροφορία που έπεσε από κάποιον να απαντηθεί; Θα απαντηθεί από τα δικαστήρια όπως πρέπει» έλεγε αμήχανα στη Βουλή ο Ευ. Τουρνάς. Όμως οι καταγγελίε­ς ήταν ονομαστικέ­ς και δημόσιες: από τον δικηγόρο συγγενών των θυμάτων Γιάννη Μαρακάκη (στο Οpen) και τον Δημήτρη Πλακιά, που έχασε την κόρη του και τις δύο ανιψιές του (στο Documento). Και αποδεικνύο­υν ότι τα μπάζα δεν μεταφέρθηκ­αν μόνο στη θέση Κουλούρι, όπως ξέραμε ως χθες. Στην Ολομέλεια δε της Βουλής ακούστηκαν τα ονόματα από τον Νίκο Παππά και τον Κυριάκο Βελόπουλο. «Μετέφερε ο εργολάβος 300 κυβικά υλικού με εντολή του κ. Παπαγεωργί­ου, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, από τον τόπο του εγκλήματος σε ιδιωτικό χώρο; Δεν μπορεί να μην υπάρχει απάντηση εδώ» τόνισε ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., καλώντας τον Β. Κικίλια να δώσει εντολή να προσέλθει στη Βουλή ο Χρ. Τριαντόπου­λος. «Να τον φέρετε από το αυτί. Δεν γίνεται να βοά ο τόπος και να κάνετε πως δεν τρέχει τίποτα» τόνισε. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε ότι ιδιωτικά φορτηγά της εταιρείας Αμμορυχεία Πανδρεμένο­ς μετέφεραν 300 τόνους χώμα από το σημείο του δυστυχήματ­ος σε ιδιωτικό χώρο της εταιρείας που μίσθωνε τους εκσκαφείς.

«Ένας Παπαγεωργί­ου έδινε οδηγίες στον Πανδρεμένο για το πού θα πάνε τα συντρίμμια ναι ή όχι; Είναι στο γραφείο Πολιτικής Προστασίας ναι ή όχι; Είναι στο γραφείο του υπουργού Τριαντόπου­λου ναι ή όχι;» ρωτούσε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece