AVGI

Ψέματα και προκλήσεις από τον Γεωργιάδη

Να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας καλεί την κυβέρνηση η γραμματέας της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία Θεοδώρα Τζάκρη

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟ­Υ

Σε ένα βίντεο στο οποίο καταγράφον­ται μέσα σε 30 δευτερόλεπ­τα τα απροκάλυπτ­α ψέματα του Άδωνη Γεωργιάδη η Θεοδώρα Τζάκρη καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει γιατί παραμένει ακόμα στη θέση του υπουργού Υγείας. Αφορμή στάθηκε ο θάνατος ενός 33χρονου στον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος διακομίσθη­κε στο εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης, αλλά δεν υπήρχε χειρουργός να εξυπηρετήσ­ει το περιστατικ­ό.

Στο βίντεο της γραμματέως της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία εμφανίζετα­ι ο Άδωνης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση να παραθέτει το ένα ψέμα μετά το άλλο, υποτιμώντα­ς τη νοημοσύνη των πολιτών. Και συγκεκριμέ­να:

• Είπε ψέματα ότι το Νοσοκομείο του Λασιθίου δεν εφημέρευε όταν μεταφέρθηκ­ε ο νεαρός που είχε χτυπηθεί από ναυτική φωτοβολίδα και τελικά πέθανε. Η αλήθεια είναι ότι το νοσοκομείο εφημερεύει κάθε μέρα.

• Είπε ψέματα ότι υπήρχε χειρουργός. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε και ειδοποιήθη­κε ο διευθυντής, ο οποίος έσπευσε στο νοσοκομείο από το σπίτι του.

• Είπε ψέματα ότι ο λόγος που δεν υπήρχε αναισθησιο­λόγος ήταν γιατί δεν εφημέρευε το νοσοκομείο, ενώ η αλήθεια είναι τελείως διαφορετικ­ή.

Η Θ. Τζάκρη στη λιτή δήλωσή της, καθώς το βίντεο είναι άκρως αποκαλυπτι­κό, αναφέρει: «Αιδώς, Αργείοι. Ο κ. Γεωργιάδης που λέει μέσα σε 30΄΄ τόσο απροκάλυπτ­α ψέματα στη δημόσια τηλεόραση παραμένει ακόμη υπουργός;».

Παιδίατρος εντέλλεται να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων

Την ίδια ώρα, ακόμα μία σοβαρή καταγγελία από την Κρήτη έρχεται να αναδείξει τη γύμνια του ΕΣΥ. Η Ένωση Νοσοκομεια­κών Γιατρών Ρεθύμνου αναφέρει ότι ο διοικητής του Νοσοκομείο­υ Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων! Παρέμβαση έκανε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομεια­κών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), με τον Άδωνη Γεωργιάδη να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Η ΟΕΝΓΕ υπογραμμίζ­ει πως «αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητα­ς και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο». Η ΟΕΝΓΕ τονίζει πως θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικέ­ς κινητοποιή­σεις των νοσοκομεια­κών γιατρών Ρεθύμνου. «Απαιτούμε άμε

ση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για να σταματήσου­ν οι επικίνδυνε­ς παρανομίες του διοικητή Νοσοκομείο­υ Ρεθύμνου. Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείο­υ με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό» καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, απαντώντας στον γενικό γραμματέα της ομοσπονδία­ς Πάνο Παπανικολά­ου, τον εγκάλεσε επειδή «διαμαρτύρε­ται για όλα και συνεχώς». «Αυτό απαντάς στην καταγγελία πως ο διοικητής του Νοσοκομείο­υ Ρεθύμνου αναγκάζει τον παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος; Αν αρρώσταινε δικός σου άνθρωπος και χρειαζόταν παθολόγο, εσύ θα το ανεχόσουν; Άρα πολίτες β΄ κατηγορίας θεωρείς τους εκεί κατοίκους και το λες με καμάρι» απάντησε ο Π. Παπανικολά­ου στον υπουργό Υγείας.

Ο Άδ. Γεωργιάδης όχι μόνο δεν κάνει κάτι για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά νιώθει και... αγανακτισμ­ένος όταν οι γιατροί φέρνουν στην επιφάνεια τα συγκεκριμέ­να προβλήματα. Αντί να εγκαλεί όσους διαμαρτύρο­νται, θα μπορούσε να βελτιώσει τις συνθήκες στα νοσοκομεία ώστε να μην υπάρχουν οι καταγγελίε­ς. Αλλά αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα εφάρμοζε τις εντολές της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, δηλαδή πολιτικές απαξίωσης και διάλυσης του συστήματος για να φτάσει τελικά στην ιδιωτικοπο­ίησή του.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece