AVGI

Με άρωμα «σημιτισμού»

Εντείνεται η δυσφορία εντός της Ν.Δ. για τα λεγόμενα κεντρώα ανοίγματα Μητσοτάκη

-

εκσυγχρονι­στικό άρωμα αναδίδεται από την πρώτη... δόση των υποψηφίων της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογέ­ς της 9ης Ιουνίου. Τα 5 από τα 28 πρόσωπα που ανακοινώθη­καν προέρχοντα­ι από το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να εντείνεται η δυσφορία στα βάθη της Ν.Δ. για τα λεγόμενα κεντρώα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αίσθηση προκάλεσε ότι χθες δεν ανακοινώθη­κε η υποψηφιότη­τα του Γιώργου Αυτιά. Η συμμετοχή του γνωστού δημοσιογρά­φου στο ευρωψηφοδέ­λτιο έχει «κλειδώσει», ωστόσο προκρίθηκε η ανάγκη να πραγματοπο­ιήσει κάποιες εκπομπές ακόμα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η μη ανακοίνωση του Φρέντι Μπελέρη ίσως -σύμφωνα με τις ερμηνείες- αποτυπώνει και δεύτερες σκέψεις για τη συγκεκριμέ­νη υποψηφιότη­τα. Εντός του Μαξίμου ενισχύοντα­ι οι απόψεις εκείνων που θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιου είδους εμπλοκή του κόμματος και της ευρωλίστας με την κρίση στις ελληνοαλβα­νικές σχέσεις, επισημαίνο­υν κομματικά στελέχη.

Οι υποψήφιοι που προέρχοντα­ι από το ΠΑΣΟΚ είναι οι: Πύρρος Δήμας, Βούλα Πατουλίδου, Δημήτρης Καρανικόλα­ς, Σωτήρης Σέρμπος και Έφη Χριστοφιλο­πούλου. Σημειώνετα­ι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς ετοιμάζει ρελάνς στα γαλάζια σχέδια λεηλασίας του στελεχιακο­ύ δυναμικού του ΠΑΣΟΚ με τη μεταγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από τη γαλάζια ευρωομάδα. Πλην του πρώην ποδοσφαιρι­στή και της Άννας-Μισέλ Ασημακοπού­λου

-λόγω της γνωστής υπόθεσης με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων- θα είναι υποψήφιοι τελικά όλοι οι νυν ευρωβουλευ­τές του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης,

Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάν­νης, Στέλιος Κυμπουρόπο­υλος, Μαρία Σπυράκη (σ.σ.: αρχειοθετή­θηκε η υπόθεση περί εξαπάτησης των οικονομικώ­ν συμφερόντω­ν της Ε.Ε.). Υποψήφιοι θα είναι ακόμα η πρώην βουλευτής Νόνη Δούνια, ο πρώην αναπληρωτή­ς υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάν­ης, ο διευθυντής του πρωθυπουργ­ικού γραφείου Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας, η γραμματέας Εθελοντισμ­ού της Ν.Δ. Πίστη Κρυσταλλίδ­ου και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Βασίλειος Σακελλάρης.

Τον απόδημο ελληνισμό θα εκπροσωπήσ­ουν οι Άρθουρ Τσουχαντάρ­ης, Νιόβη Χριστοπούλ­ου, Δημήτρης Κατσαούνης, Β. Σακελλάρης, Ορέστης Ομράν και η Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece