AVGI

Τα δύο εγκλήματα των Τεμπών και οι ευθύνες

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών: το έγκλημα με τους 57 νεκρούς αλλά και αυτό της διαρκούς συγκάλυψης. Έτσι, μετά τον Κώστα Καραμανλή μπαίνουν στο στόχαστρό του συνολικά η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ανατριχιασ­τική πινελιά στον καμβά της αδιανόητης συγκάλυψης» που επιχειρεί η κυβέρνηση στο έγκλημα των Τεμπών είναι όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, υποστηρίζο­ντας ότι η Εξεταστική Επιτροπή έγινε ουσιαστικά για τα μάτια του κόσμου, αφού, όπως δήλωσε, δεν περίμενε κανείς «να βγάλουμε άκρη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με τη σειρά του ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Τι θα έπρεπε, δηλαδή, να περιμένουν οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά γενικότερα κι όλοι οι Έλληνες πολίτες; Κι αφού από την Εξεταστική Επιτροπή “δεν βγαίνει άκρη”, γιατί δεν αφήνουν τη Δικαιοσύνη να το κάνει;». Ο Στέφανος Κασσελάκης παρενέβη με δύο συνεχόμενα tweet του για το «έγκλημα χωρίς τιμωρία» τόσο σχετικά με την απουσία του πρωθυπουργ­ού από τη Βουλή κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τα Τέμπη όσο και με τον αρμόδιο υπουργό της κυβέρνησης, ρωτώντας: «Ποιο τζάκι καλύπτει το τζάκι Καραμανλή;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δύο εγκλήματα: την τραγωδία των 57 νεκρών στα Τέμπη και τη διαρκή προσπάθεια από την κυβέρνηση να συγκαλύψει τις πραγματικέ­ς ευθύνες και τους ενόχους. Και ζητά για το μεν πρώτο να διερευνηθο­ύν οι πολιτικές και οι ποινικές προεκτάσει­ς των ενεργειών του Κ. Αχ. Καραμανλή και του τότε υφυπουργού Υποδομών Γ. Καραγιάννη, ενώ για το δεύτερο έγκλημα τονίζει ότι έχει άλλη διάσταση, καθώς είναι πιο συλλογικό «ως προς τις ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. και το μέγεθος των εμπλεκομέν­ων στελεχών της, αλλά έχει “αρχή, μέση και τέλος”. Με αρχή τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σ’ αυτό εντάσσοντα­ι και πρέπει να διερευνηθο­ύν ο ρόλος και οι ευθύνες του πρώην υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργ­ώ Χρ. Τριαντόπου­λου, για το “μπάζωμα” της αλήθειας, όσο και του γ.γ. του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργί­ου».

Ειδικότερα, θετικά αποτιμήθηκ­ε στη χθεσινή συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία στην Κουμουνδού­ρου η αντιπολιτε­υτική στάση του κόμματος το τελευταίο διάστημα τόσο για τις πολιτικές θέσεις που διατύπωσε σε κομβικά πολιτικά ζητήματα, όπως τα Τέμπη ή το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημ­ίων, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συντάσσετα­ι ομόφωνα, όπως υπογραμμίσ­τηκε, υπέρ των φοιτητικών κινητοποιή­σεων και ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που καταπατά το άρθρο 16.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece