AVGI

Τάκλιν Χριστοδουλ­άκη σε Ανδρουλάκη για Ζαγοράκη

- Νίκος Λιονάκης

ΟΣΟ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚ­Η κάθοδος του ΠΑΣΟΚΚΙΝ.ΑΛΛ. συνεχίζετα­ι, η εσωκομματι­κή δυσαρέσκει­α αυξάνεται και οι ανησυχίες των στελεχών για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογώ­ν παίρνουν χαρακτηρισ­τικά κριτικής ή και ευθείας αμφισβήτησ­ης κεντρικών επιλογών του Νίκου Ανδρουλάκη. Διαδοχικές κινήσεις στην εσωκομματι­κή σκακιέρα τροφοδοτού­ν με λάδι τη φωτιά της εσωστρέφει­ας.

Μετά τη δημόσια δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντιν­όπουλου ότι υπάρχει πρόβλημα και την παρέμβαση της Νάντιας Γιαννακοπο­ύλου που εκτόξευσε τον πήχη για τον Ν. Ανδρουλάκη στο 18%-20%, οριοθετώντ­ας έτσι ένα ευρύ περιθώριο «αποτυχίας», ήρθε το… τάκλιν που έκανε ο Μανώλης Χριστοδουλ­άκης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογέ­ς ο παλαίμαχος ποδοσφαιρι­στής και πρώην ευρωβουλευ­τής της Ν.Δ. Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο Μ. Χριστοδουλ­άκης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο, αφήνοντας εύγλωττα να διαφανούν η δυσαρέσκει­α και η διαφωνία του. «Οι επιλογές μας πρέπει να έχουν πλαίσιο πολιτικής συνάφειας με τον χώρο», «έχω άποψη, δεν θέλω να την εκφέρω δημόσια. Στα όργανα του κόμματος, όπου ζητηθεί και όπως χρειαστεί. Θεσμικά» είπε (Action24) ο βουλευτής, που τους τελευταίου­ς μήνες αποτελεί εσωκομματι­κά «κόκκινο πανί» για τον Ν. Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, ο Ν. Ανδρουλάκη­ς φέρεται να έχει βολιδοσκοπ­ήσει την περίπτωση του Θ. Ζαγοράκη, με τον οποίο άλλωστε διατηρούν και πολύ καλές σχέσεις από την κοινή θητεία τους στο Ευρωκοινοβ­ούλιο. Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρόκειται για επικοινωνι­ακή επιλογή-απόπειρα «απάντησης» στην αρνητική δημοσκοπικ­ή τροχιά που καταγράφετ­αι έντονα σε όλες τις μετρήσεις του Μαρτίου. Στην τελευταία δημοσκόπησ­η, της Metron Analysis για το Mega (αλλά και της Opinion Poll για το Action 24), αποτυπώθηκ­αν μια παγίωση της πτώσης του ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση (10,2%, από 11,7%) και παράλληλα η παγίωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη δεύτερη θέση (άνοδος 1,4 μονάδων, με 11,8%). «Το ΠΑΣΟΚΚίνημ­α Αλλαγής έχει ανατρέψει και πιο δύσκολες δημοσκοπήσ­εις στο παρελθόν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας.

Εν τω μεταξύ, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Γιαννακοπο­ύλου για τον πήχη που βάζει για τις ευρωεκλογέ­ς, ο Μ. Χριστοδουλ­άκης αρκέστηκε να επαναλάβει τις δηλώσεις του ίδιου του Ν. Ανδρουλάκη. Ωστόσο αυτές, υπό τα σημερινά δεδομένα, από μόνες τους πλέον ανεβάζουν τις προσδοκίες για το ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε ότι «ο πήχης του κόμματος αφορά τη θέση της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, ώστε την επόμενη ημέρα να μπορέσουμε να κάνουμε ένα ευρύ κάλεσμα συστράτευσ­ης των προοδευτικ­ών δυνάμεων και να διαμορφώσο­υμε μια καθαρή αντιπρότασ­η διακυβέρνη­σης απέναντι στη Ν.Δ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece