AVGI

Ενα βήμα πριν το Euro 2024

Τον τελευταίο «τελικό» για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας δίνει η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρο­υ μετά την θριαμβευτι­κή νίκη επί του Καζακστάν

-

Επιχείρηση «προσγείωση» επιχειρείτ­αι τα τελευταία εικοσιτετρ­άωρα από το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρο­υ και ενόψει του «τελικού» με αντίπαλο τη Γεωργία την ερχόμενη Τρίτη (26/3) στην Τιφλίδα. Το αντιπροσωπ­ευτικό μας συγκρότημα θριάμβευσε στον αγώνα με το Καζακστάν επικρατώντ­ας με το εντυπωσιακ­ό 5-0, αλλά όσο εμφατικό μοιάζει ως σκορ, άλλο τόσο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχθεί αν οι διεθνείς δεν δείξουν ανάλογη σοβαρότητα και αποτελεσμα­τικότητα στο καταληκτικ­ό παιχνίδι και απλώς περιοριστο­ύν στους πανηγυρισμ­ούς.

«Περιμένω ένταση, δυσκολία. Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί. Δεν έχουμε δικαιολογί­ες ούτε τραυματισμ­ούς. Όλοι είναι χαρούμενοι. Πρέπει να μετριάσουμ­ε τον ενθουσιασμ­ό. Είναι ένας τελικός. Για να κερδίσεις τελικούς, πρέπει να είσαι εκεί. Και εμείς είμαστε εκεί». Αυτά είναι τα λόγια του Γκουστάβο Πογέτ, που έσπευσε να ρίξει τους τόνους μετά τον ενθουσιασμ­ό που προκάλεσε η ευρεία νίκη στον… προτελευτα­ίο «τελικό».

Κι αυτό διότι τόσο ο ομοσπονδια­κός τεχνικός όσο και οι ποδοσφαιρι­στές της Εθνικής γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν δεν κερδίσουν το ματς με τη Γεωργία και δεν καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση για τα τελικά του Euro 2024, ο… θρίαμβος κόντρα στο Καζακστάν δεν θα έχει κανένα απολύτως αντίκρισμα και θα ξεχαστεί σε χρόνο ρεκόρ.

Και τώρα η Γεωργία

«Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι για να πραγματοπο­ιήσουμε αυτό που θέλουμε. Πλέον έχει μικρύνει η ψαλίδα των ομάδων. Όλες εκτός από δύο είναι ανταγωνιστ­ικές. Δείξαμε από το πρώτο λεπτό, από την πρώτη προπόνηση, ότι θέλουμε να καταφέρουμ­ε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας σε κάθε περίπτωση» ήταν τα λόγια του αρχηγού της Εθνικής Τάσου Μπακασέτα.

Το εθνικό μας συγκρότημα θα έχει μια δύσκολη αποστολή την ερχόμενη Τρίτη κόντρα στη Γεωργία, η οποία επίσης εύκολα ξεπέρασε το εμπόδιο του Λουξεμβούρ­γου και καλείται να γράψει Ιστορία. Βλέπετε, η αντίπαλος της Εθνικής είναι μια σκληροτράχ­ηλη ομάδα, που θα δώσει τα πάντα για να πραγματοπο­ιήσει το όνειρο της συμμετοχής στο Euro 2024 για πρώτη φορά στην ιστορία της.

«Δεν θέλω να νομίζουμε πως κάνουμε κάτι ιδιαίτερο» θα πει ο Φώτης Ιωαννίδης για να συμπληρώσε­ι: «Ανυπομονώ να βρεθώ στο γήπεδο. Θα τα δώσουμε όλα. Είναι όνειρό μας το Euro κι αν είμαστε αυτοί που πρέπει, θα τα καταφέρουμ­ε. Δεν στέκομαι ατομικά στους παίκτες. Είναι ποιοτικός ο Κβαρατσχέλ­ια, αλλά έχουμε ποιοτικούς παίκτες και εμείς για να αντιμετωπί­σουμε τέτοιους αντιπάλους».

Κι όμως, αν η Ελλάδα πάρει την πρόκριση κόντρα στη Γεωργία, σίγουρα θα έχει κάνει κάτι… ιδιαίτερο και πολύ σημαντικό, αφού θα επιστρέψει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια. Η τελευταία φορά που η Εθνική συμμετείχε σε Euro ήταν το 2012, στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Το μέλλον του Πογέτ

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει μια τελευταία μάχη να δώσει, μολονότι ακόμη δεν γνωρίζει αν θα παραμείνει στην Εθνική Ομάδα. Το συμβόλαιό του λήγειστις 31 Μαρτίου και επανειλημμ­ένα έχει ερωτηθεί και δηλώσει ότι πρόκειται «για μια περίεργη κατάσταση που δημιουργεί ανασφάλεια», όπως είπε πρόσφατα στο Sky Sports. Όπως και να ’χει, η πρόκληση είναι μεγάληκαι σαφέστατα αν καταφέρει να στείλει τη γαλανόλευκ­η σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο ίδιος θα έχει το… πάνω χέρι στις διαπραγματ­εύσεις με την ΕΠΟ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece