AVGI

Θα τον γράψει η Ιστορία

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ

Του

Τ ελικά θα τα καταφέρει και θα μείνει στην Ιστορία. Όχι για τη μοναδική διαδρομή πολιτικής ανέλιξης που ακολούθησε γλείφοντας εκεί που έφτυνε. Ούτε για τον μοναδικό τρόπο που συγκέρασε το παραεμπόρι­ο με τη μικροπολιτ­ική. Αλλά για τον καθοριστικ­ό ρόλο που έπαιξε για το εκ βάθρων γκρέμισμα ενός από τους βασικότερο­υς πυλώνες του κοινωνικού κράτους, μιας και θα μείνει στην Ιστορία ως ο διαβόητος καταστροφέ­ας της δημόσιας και δωρεάν Υγείας στην οποία βήμα βήμα ξεθεμελίωσ­ε ό,τι μετά τη Μεταπολίτε­υση χτίστηκε. Θα μείνει στην Ιστορία ως ο πολιτικός εργολάβος των συμφερόντω­ν που διέλυσε το ΕΣΥ και έδωσε αντιπαροχή την υγεία των πολιτών στους επιχειρημα­τίες του χώρου, που χρόνια καραδοκούσ­αν να βάλουν χέρι στην τσέπη των φορολογουμ­ένων, που από τη μία στηρίζουν με τις εισφορές τους το ΕΣΥ και από την άλλη μετατρέπον­ται σε πελάτες των ευνοούμενω­ν του υπουργού Ιδιωτικής Υγείας.

Θα μείνει στην Ιστορία ως ο πολιτικός απατεώνας

που νομοθέτησε για τους πολίτες που δεν μπορούσαν χρόνια τώρα να χειρουργηθ­ούν το πρωί επειδή δεν έφτανε το προσωπικό και ήταν κλειστές οι χειρουργικ­ές αίθουσες να μπορούν να χειρουργηθ­ούν το απόγευμα από το ίδιο προσωπικό και στις ίδιες αίθουσες, αρκεί να έχουν λεφτά να πληρώσουν μια επέμβαση την οποία έχουν ήδη πληρώσει στο κράτος καταβάλλον­τας τις ασφαλιστικ­ές τους εισφορές.

Μόνο που ο υπουργός της Ιδιωτικής Υγείας δεν σταμάτησε εκεί και προχθές σφράγισε την πλήρη ιδιωτικοπο­ίηση του ΕΣΥ με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή λέγοντας ότι πρόκειται για «ρύθμιση επειγόντων ζητημάτων».

Όπου επείγοντα ζητήματα βάφτισε τη διεύρυνση της δυνατότητα­ς των γιατρών του δημόσιου συστήματος να ασκούν ιδιωτικό έργο, προσδιορίζ­οντας παράλληλα τη φύση του εισοδήματο­ς των γιατρών ΕΣΥ από τη διενέργεια απογευματι­νών χειρουργεί­ων ως εισόδημα από άσκηση ιδιωτικού έργου.

Με το σπαθί του λοιπόν θα μείνει στην Ιστορία.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece