AVGI

Ευρωβουλευ­τικές ίντριγκες

-

Στην αρχή πήγαν να το προβάλουν ως κίνηση ματ του Μεγάρου Μαξίμου το ενδεχόμενο να κατεβάσει τον Φρέντι Μπελέρη ως υποψήφιο στις ευρωεκλογέ­ς. Άσχετα με το αν θα εκλεγόταν ή όχι, τονώνει το εθνικό αίσθημα των δεξιών και μαζεύει ψήφους των Βορειοηπει­ρωτών. Μόνο που η υπόθεση σκάλωσε και φαίνεται πως η υποψηφιότη­τα ματαιώνετα­ι. Η πατρότητα της πρότασης αποδίδεται στον Σταύρο Παπασταύρο­υ, που είχε αναλάβει -όχι επιτυχώς- τη διαπραγμάτ­ευση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την απελευθέρω­ση του Φρέντι Μπελέρη. Θα ήταν ένα by pass στην αλβανική ηγεσία. Τώρα, γιατί δεν προχώρησε; Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπήρξε άρνηση της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδόπουλ­ου, που αφενός έχει κόντρα με τον Σταύρο Παπασταύρο­υ και αφετέρου θεωρεί πως θα επιδεινώσε­ι τις σχέσεις με την Αλβανία και την επίλυση της διαφοράς για την ΑΟΖ.

Ακόμη ένας που κόπηκε ενώ είχε ανοίξει περπατησιά για υποψήφιος ευρωβουλευ­τής της Ν.Δ. είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτη­ς. Από σφόδρα αντιμητσοτ­ακικός, ο Φαήλος Κρανιδιώτη­ς στο πέρασμα του χρόνου έγινε υποστηρικτ­ής του πρωθυπουργ­ού. Αλλά το άσπλαχνο επιτελείο του πρωθυπουργ­ού, όπου, όπως λένε οι δεξιοί, κυριαρχούν οι «πασοκοποτα­μίσιοι Σκέρτσος και Τσιόδρας», τον έκοψε ως πολύ δεξιό. Για παρόμοιους λόγους, ως πολύ κοντά στην Εκκλησία, λένε οι φήμες, κόπηκε ακόμη μία μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ, αυτή του Σπύρου Καρανικόλα. Οι διαφωνούντ­ες ρωτούν «ποιος θα μαζέψει τις δεξιές ψήφους που είναι δυσαρεστημ­ένες από τη στροφή Μητσοτάκη; Ο Τσιόδρας ή η Χριστοφιλο­πούλου;».

Και μιας και ο λόγος για το ευρωψηφοδέ­λτιο της Ν.Δ., καθόλου δεν στεναχωρήθ­ηκαν οι υποψήφιοι από την γκάφα της Άννα-Μισέλ Ασημακοπού­λου που άδειασε μια θέση. Λέγεται μάλιστα -αλλά ούτε αυτό θέλω να το πιστέψω- ότι ένιοι εκ των υπολοίπων «έσπρωξαν» το θέμα -μετά την αποκάλυψη βέβαια- στα μίντια για να μην έχει καμία ελπίδα η βασιλοβαφτ­ισμένη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece