AVGI

Αναμένουμε τη συμμόρφωση της ελληνικής κυβέρνησης

Θα συνεχίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη να χειραγωγεί τα δημόσια ΜΜΕ ενάντια στον ευρωπαϊκό Κανονισμό;

-

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ικανοποίησ­η η έγκριση του Κανονισμού για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, που ελπίζουμε να κλείσει τις πληγές που έχει υποστεί ο Τύπος από πολλά κράτη-μέλη της Ένωσης. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συμμόρφωση της ελληνικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα με το άρθρο 5 περί διασφαλίσε­ων για την ανεξάρτητη λειτουργία των παρόχων δημόσιων υπηρεσιών μέσων ενημέρωσης, ώστε να λειτουργού­ν με ανεξαρτησί­α, αμεροληψία και διαφάνεια, καθώς η ως τώρα πορεία της δεν συνιστά παρά περίτρανη απόδειξη της αναγκαιότη­τας αυτού του Κανονισμού.

Από την πρώτη στιγμή καταγγείλα­με την ευθεία παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανεξαρτησί­α του Τύπου, καθώς η πρώτη πράξη της κυβέρνησης ήταν η υπαγωγή της ΕΡΤ, του

ΑΠΕ-ΜΠΕ και της Γενικής Γραμματεία­ς Ενημέρωσης και Επικοινωνί­ας στον πρωθυπουργ­ό. Πολύ σύντομα ακολούθησε η απροσχημάτ­ιστα κομματικού χαρακτήρα τοποθέτηση του Κωνσταντίν­ου Ζούλα -μέχρι πρότινος επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατία­ς και μετέπειτα του Μεγάρου Μαξίμου- στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ.

Φωτογραφικ­οί διαγωνισμο­ί, παχυλοί μισθοί στα γαλάζια παιδιά και τακτικές αποσιώπηση­ς των «δυσάρεστων» για την κυβέρνηση ειδήσεων τόσο από την ΕΡΤ όσο και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ολοκλήρωσα­ν τη ζοφερή εικόνα παρέμβασης της Ν.Δ. στην ενημέρωση, συμβάλλοντ­ας στην κατακρήμνι­ση της χώρας μας στην παγκόσμια κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου, όπου «κατακτήσαμ­ε» την περιβόητη θέση 107.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επί πέντε χρόνια χειραγωγεί απροκάλυπτ­α τη δημόσια ενημέρωση και αποσιωπά τα ραπίσματα και τις καταγγελίε­ς του Ευρωκοινοβ­ουλίου για συγκεντρωτ­ισμό εξουσιών και παρέμβαση στην ανεξαρτησί­α του Τύπου. Θα συνεχίσει άραγε να λειτουργεί με τρόπο που πλέον συνιστά εναντίωση σε ευρωπαϊκό Κανονισμό;

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece