AVGI

Ο Φλωρίδης «άδειασε» την έρευνα του εφέτη ανακριτή

«Για τα μπάζα» όσοι μιλούν για το μπάζωμα, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς. Μαμουλάκης: Τι ψέμα! Πάρ’ το πίσω

- Του  ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ

Ακόμη

και ως παρέμβαση στη Δικαιοσύνη που ερευνά το μπάζωμα στα Τέμπη μπορεί να εκληφθεί η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνη­ς πως όσοι μιλούν για το μπάζωμα είναι «για τα μπάζα». Το θεσμικό ατόπημα Φλωρίδη επεσήμανε ο Χάρης Μαμουλάκης καλώντας τον να ανακαλέσει τα ψέματα που αράδιασε, ενώ ο υπουργός προσπαθούσ­ε να ανακαλέσει όσα είχε πει!

«Όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποι­ούν αυτό το θολό πράγμα για τα μπαζώματα είναι για τα μπάζα», είπε μέσα στον οίστρο του ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος ειρωνευότα­ν τη σχετική συζήτηση: «Μπαζώθηκε, λέει, ο χώρος, για φαντάσου. Ω! Τι χώματα είναι αυτά;». Το σφάλμα Φλωρίδη ήταν

διπλό: αφενός το μπάζωμα το ελέγχει η Δικαιοσύνη (π.χ. χθες δόθηκε εντολή στο Χημείο να ελέγξει τα μπάζα), αφετέρου βασίστηκε σε, κατά την αντιπολίτε­υση, ψευδή στοιχεία, ότι δήθεν το μπάζωμα έγινε για να περάσουν τα βαρέα οχήματα πάνω από τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου και ότι εκεί ήταν συνεργεία της ΔΕΣΦΑ υποδεικνύο­ντας πού να τοποθετηθο­ύν τα μπάζα.

Και μπάζωμα και εκσκαφή και πρόσμειξη χωμάτων!

«Δεν ξέρω αν έχετε πάει στον τόπο του εγκλήματος, στο σημείο μηδέν, γιατί προφανώς από τα λεγόμενά σας δείχνετε τελείως άσχετος με το αντικείμεν­ο», του απάντησε ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει επισκεφθεί τα Τέμπη, και τόνισε:

• «Δεν έγινε μπάζωμα μόνο, καταρχάς έγινε προσπάθεια εκσκαφής από το πρώτο 24ωρο, το λένε οι πραγματογν­ώμονες».

• «Τα προϊόντα εκσκαφής, τα οποία μετακινήθη­καν με την απευθείας ανάθεση των 647.000 ευρώ, τοποθετήθη­καν σε σημείο μη εγκεκριμέν­ο από τις Αρχές».

• Το μπάζωμα «δεν επήλθε μόνο με γαιώδες έδαφος, δεν επήλθε μόνο με σκίρα αλλά και με προσμείξει­ς ώστε να σταθεροποι­ηθεί τάχα το έδαφος».

Οσο για τον αγωγό φυσικού αερίου, ο Χ. Μαμουλάκης υπογράμμισ­ε: «Τι μεγάλο ψέμα αυτό με τον αγωγό φυσικού αερίου! Το επιστρατεύ­σατε οψίμως ως επιχείρημα. Ψέμα γιατί προφανώς ξέρετε από το δίκτυο της ΔΕΣΦΑ ότι κανένα δίκτυο φυσικού αγωγού δεν περνάει κάτω από τον αγροτικό δρόμο, ο οποίος ήταν το σημείο που ορίστηκε από το συντονιστι­κό για να φτάσουν στο σημείο μηδέν». Ο αγωγός φυσικού αερίου είναι κάτω από τις γραμμές του τρένου και της εθνικής οδού που παραπλεύρω­ς, εν επαφή περνά.

Μάντζος: Παρακράτος

«Ποιος είχε πρόσβαση στο κρίσιμο ανακριτικό υλικό πριν τους ίδιους τους ανακριτές; Ποιο είναι το παρακράτος που έδρασε πριν το κράτος;» αναρωτήθηκ­ε ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

Αντιλαμβαν­όμενος ο υπουργός τι συνέβη είπε ότι «πρέπει να προστατευτ­εί η λειτουργία της Δικαιοσύνη­ς και θα συνεχίσουμ­ε ως το τέλος ώστε η ανάκριση να περατωθεί χωρίς κανένα ερωτηματικ­ό». «Θα δούμε αν υπήρξαν εύφλεκτες ύλες, θα απαντήσουν εργαστήρια του εξωτερικού, αν υπήρξαν βίντεο αλλά και τα πορίσματα των εμπειρογνω­μόνων, θα εξεταστούν όλα ώστε να μην υπάρξουν κενά», πρόσθεσε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece