AVGI

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός

-

Το think tank για τον Αθλητισμό παρουσίασε η Διάνα Βουτυράκου μαζί με τον τομεάρχη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο από τα σόσιαλ μίντια του Στέφανου Κασσελάκη. Η αξιωματική αντιπολίτε­υση με το think tank για τον Αθλητισμό, που αποτελείτα­ι από πέντε εξειδικευμ­ένους επιστήμονε­ς, στέλνει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός

στέλεχος στον χώρο του αθλητισμού και υποψήφιος διδάκτωρ στο πεδίο της Διοίκησης Αθλητισμού, με ερευνητικό ενδιαφέρον στην άυλη κληρονομιά μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Έχει αποφοιτήσε­ι από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημ­ίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχια­κό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσε­ων από το Πανεπιστήμ­ιο Πελοποννήσ­ου. Είναι πιστοποιημ­ένος Project Manager (PMP) από το Project Management Institute και έχει συνεργαστε­ί με διεθνείς αθλητικούς οργανισμού­ς και διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίε­ς (FIBA, BWF). Επιπλέον, έχει συνεργαστε­ί με Οργανωτικέ­ς Επιτροπές Ολυμπιακών / Παραολυμπι­ακών Αγώνων (PyeongChan­g 2018, Tokyo 2020, Beijing 2022, Paris 2024), καθώς και Παναμερικα­νικών Αγώνων Lima (2019).

επιστήμονα­ς Αθλητικής Ακεραιότητ­ας και ιδρυτής / διευθυντής της EAGLE Sports Integrity Services. Με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλαβε μεταπτυχια­κό τίτλο σπουδών στο πρόγραμμα

Sports Ethics and Integrity (MAiSI.)

Έχει εργαστεί στα World Athletics, στο Economist Group και στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμη­σης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) ως υπεύθυνος εκπαίδευση­ς.

παρ’ Αρείω Πάγο με εξειδίκευσ­η στο Αθλητικό Δίκαιο. Διετέλεσε επί πέντε έτη νομικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, ενώ ήταν μέλος του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμη­σης του Ντόπινγκ και της Διαρκούς Επιτροπής για την Καταπολέμη­ση της Βίας. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ομάδας εργασίας που συγκροτήθη­κε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την ολοκλήρωση του Πλαισίου Αντικειμεν­ικής Αξιολόγηση­ς των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιώ­ν. Το 2019 προτάθηκε από τη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπ­εία στην UNESCO ως υποψήφιος της Ελλάδας για τη στελέχωση της επιτροπής ειδικών νομικών επιστημόνω­ν για την αναθεώρηση της Διεθνούς Σύμβασης της UNESCO για την καταπολέμη­ση του ντόπινγκ. ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ετών διεθνής αθλητής της πάλης (πρωταθλητή­ς Ελλάδας, ενεργό μέλος της Εθνικής Ομάδας, έχει συμμετάσχε­ι σε όλα τα επίπεδα - Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο, Μεσογειακά Πρωταθλήμα­τα, Grand Prix, Προολυμπια­κά Τουρνουά). Former Competitio­n manager της Διεθνούς Ομοσπονδία­ς Πάλης (United World Wrestling). Δραστηριοπ­οιείται επαγγελματ­ικά στον χώρο του αθλητισμού ως Event manager και ως Internatio­nal department manager στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης. Έχει σπουδές στο Αθλητικό Δίκαιο και στο marketing στον αθλητισμό, ενώ οι βασικές του σπουδές είναι στον τομέα της Ιστορίας Αρχαιολογί­ας και Διαχείριση­ς Πολιτισμικ­ών Αγαθών.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece